Zvonuri: BMW si Peugeot vor incheia colaborarea in 2016

Potrivit unui raport publicat de Bloomberg, BMW si Peugeot isi vor incheia probabil colaborarea in domeniul motoarelor mici pe benzina in 2016. Alianta a fost formata in 2002, atunci cand cele doua companii au agreat sa dezvolte un numar de 1 milion de motoare de capacitate mica, pe benzina.

Mai tarziu cooperarea s-a extins si a inclus si dezvoltarea de componente pentru sistemele hibride.

Partea axata pe hibride a fost anulata anul trecut dupa ce Peugeot si GM au inceput sa colaboreze, la inceputul anului 2012.

bmw-psa-engine

Motoarele de capacitate mica produsa in cadrul aliantei BMW-Peugeot sunt utilizate la generatia actuala de modele MINI si la Citroen DS4 si DS5. Dat fiind ca noua generatie de modele MINI va utiliza motoare proprii BMW cu trei si patru cilindri, diesel si pe benzina, continuarea cooperarii in acest sens ar parea redundanta.

Presedintele BMW Norbert Reithofer a fost citat in iulie de publicatia germana Boersen-Zeitung, cu privire la aceste agregate care vor propulsa viitoarea generatie MINI.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account