Zvonuri: Modelul MINI-i MegaCity Vehicle va debuta in 2012

In urma cu mai mult de un an, o fotografie scapata pe internet ne-a oferit o avanpremiera a viitoare generatii de masini MINI de oras, ce va debuta in 2012. Proiectul se numeste MINI-i si face parte din programul BMW Project i. Modelul MINI-i va semana foarte mult cu MINI, in ciuda intentiei BMW de a separa marca in vehicule mai mici “MegaCity” si “Urban Adventure”, care se vor constitui in proiectul MINI-X si SpaceBox.

Publicatia britanica oarecum de incredere AutoExpress a prezentat un articol despre un MINI-i in versiunea John Cooper Works. Se spune ca masina are putin peste trei metri lungime, poate oferi spatiu pentru patru pasageri si…nu are inca un nume.

Anul trecut am mentionat faptul ca Divizia BMW Motorrad va fi implicata in dezvoltarea unor motoare cu trei cilindri, destinate vehiculelor MINI si BMW. Iata ca acum, potrivit aceleiasi publicatii, noul MINI-i va fi propulsat de un nou motor turbo de 1.5 litri, cu trei cilindri.

Legat de posibilitatea dezvoltarii pe viitor a unui MINI mai mic, surse din interior au lasat sa se inteleaga ca va ajunge in productie si o versiune John Cooper Works a acestuia.

In ciuda puterii livrate de cca. 150 CP, noul motor ar fi capabil de un consum de 4,7 l/100km si emisii de CO2 de sub 110g/km. Este de asteptat ca masina sa beneficieze de tehnologii stop/start, recuperarea energiei la franare si sa aibe un design aerodinamic.

AutoExpress face si mai multe speculatii si estimeaza pretul lui MINI-i la 16.000 GBP (cca.19.500 Euro), putin cam nerealist in opinia noastra.

[Sursa: AutoExpress]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account