BMW câștigă duelul multimedia într-un comparativ realizat de carwow

Superioritatea sistemului multimedia BMW iDrive în raport cu concurența directă este dovedită încă o dată într-un comparativ realizat de britanicii de la carwow.

Lupta pentru supremație în segmentul premium este una intensă și este purtată pe foarte multe fronturi. Cum tehnologia evoluează rapid, iar cumpărătorii sunt din ce în ce mai interesați de interacțiunea digitală din habitaclul unei mașini, trio-ul premium Audi – BMW – Mercedes-Benz investește masiv în sistemele multimedia puse la dispoziția șoferului și a pasagerilor.

În încercarea de a afla ce sistem multimedia este cel mai bine adaptat nevoilor șoferului și ale pasagerilor, jurnaliștii de la carwow au realizat un comparativ între BMW iDrive, Mercedes-Benz Comand și Audi MMI. Chiar dacă modelele din comparativ înzestrate cu aceste sisteme nu fac parte din același segment (ne referim la Audi Q5), britanicii au încercat să fie cât mai obiectivi în punctarea sau depunctarea participanților. De notat faptul că au evaluat strict sistemele multimedia, fără a lua în considerare modelele pe care acestea sunt montate sau prețurile mașinilor respective, ci doar prețurile opțiunilor conexe sistemelor de infotainment.

Raportat la competiție, sistemul iDrive a punctat maxim la capitolele echipare standard, calitatea display-ului, raspunsul rapid al sistemului de navigație, ușurința operării sistemului și interfața user-friendly. La capitolul funcții conexe, Audi își adjudecă victoria datorită implementării Virtual Cockpit, iar BMW puntează doar un loc secund. Aceeași situație este valabilă și la capitolul conectivitate, unde disponibilitatea mai multor funcții online, precum și sistemul de încărcare wireless bifează punctajul maxim în dreptul Audi, în timp ce BMW ocupă locul doi datorită funcției Concierge și a spațiului de stocare generos al sistemului audio.

La final, BMW iDrive se impune drept câștigător, urmat îndeaproape de Audi MMI și la ceva distanță de Mercedes-Benz și sistemul Comand. Cu toate acestea, lupta pe tărâmul multimedia este aprigă, iar update-urile devin din ce în ce mai dese. Foarte posibil într-un viitor nu foarte îndepărtat, toți cei trei constructori premium vor opta pentru standardizarea soluțiilor hardware, diferența urmând a se face din versiunile de soft instalate și pachetele de funcții disponibile pe acestea, evident contra-cost.

via carwow

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account