BMW serbează Oktoberfest 2015 cu un M3 Münchner Wirte

BWM M3 Oktoberfest

Oktoberfest 2015 va avea ca „mascotă” pe roți un BMW M3 unicat, „îmbrăcat” în uniforma Münchner Wirte. Curios care este povestea lui?

Dacă trăiești pe Pământ de câțiva ani, probabil că ai auzit măcar o dată de Oktoberfest, cel mai mare festival al berii anual din lume. Turiștii din întreaga lume sunt așteptați la Oktoberfest 2015 cu circa șapte milioane de litri de bere, câteva sute de mii de pui prăjiți și o grămadă de activități pentru toate vârstele și pentru toate stările de alcoolizare.

BMW M3 Münchner Wirte one-off for 2015 Oktoberfest

Pentru a marca Oktoberfest 2015, BMW a creat un model M3 unicat, colantat în stilul Münchner Wirte, o temă grafică folosită și de alergătorul BMW M1 Procar în 1981. Uniforma lui BMW M3 a fost croită de același om care s-a ocupat și de Procar acum trei decenii în urmă, Walter Maurer.

„Cu toate că aceste două mașini sunt foarte diferite, a fost destul de facil să transpunem designul (colantării) de pe BMW-ul cu două uși M1 pe berlina cu patru uși BMW M3” declară domnul Maurer. Sincer, habar nu avem cât de ușor sau cât de greu ar fi putut fi, însă știm că ne place cum arată acest unicat M3.

În afară de ceea ce vezi afară, nimic alteva nu s-a schimbat la M3, motorul I6 de 3,0 litri folosindu-și aceiași 431 de cai-putere pentru a-și impresiona ruda bătrână Procar cu fum de anvelope.

BMW M1 Procar Münchner Wirte

În cazul în care încă te întrebi ce legătură are, totuși, un BMW colantat cu cel mai mare festival al berii din lume, ei bine, amândouă s-au născut în München – cu toate că la câțiva zeci de ani buni diferență – și amândoi se mândresc de asta.

Tot ce ne-am dori noi să se mai întâmple acum este un clip în care și Procarul din clipul de mai jos prinde viață și să duduie din I6-ul de 3.453 cmc și să trezească toți cei 477 de cai-putere. Da, asta ne-ar plăcea.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account