Cu cine ar trebui să dezvolte BMW un model supersport? Cu Toyota sau cu McLaren?

bmw mclaren render

O posibilă supersportivă BMW ar primi abordări total diferite, în funcție de colaborarea pe care o urmează.

În finalul acestui an vom afla precis dacă Toyota și BMW își vor materializa sau nu colaborarea în privința construirii unei supersportive. Știm că și tu ești sătul de așteptare, însă gândește-te că nu mai durează mult. În plus, în cazul în care pică negocierile cu Toyota, BMW își va continua misiunea, doar că ar putea avea o formă cu totul diferită.

În cazul colaborării cu Toyota, produsul ar fi ceva similar cu prototipul FT-1, adică un super-GT care va reitera emblema Supra pentru Toyota (și va avea sub capotă un I6 turbo de origine BMW) și care va înlocui actualul Z4. Mai multe detalii nu se cunosc momentan, însă probabil că vor începe să curgă dacă negocierea dintre BMW și Toyota va fi una constructivă.

bmw toyota render

Ca urmare a tensiunii create de starea de așteptare, au apărut zvonuri conform cărora BMW ar căuta să se asocieze cu alt producător de mașini supersport, unul cu care are o istorie fructuoasă: McLaren.

Desigur, în cazul unui model produs în colaborare cu producătorul britanic, structura modelului ar putea fi alta: un supercar cu motor plasat central – un V8 cvasi-turbo, așezat pe un șasiu din fibră de carbon. Pe cât de bine sună ideea unui supercar construit de BMW în colaborare cu McLaren, pe atât de scumpă va fi mașina probabil.

bmw mclaren render

Din punct de vedere al așezării în gamă, aceste două modele nu se exclud – după cum cu ușurință ți-ai dat seama – însă este puțin probabil ca BMW să investească acum resurse în ambele. Așa că ce ne mai rămâne este întrebarea: dacă ar fi să alegi dintre cele două variante, ce ți-ai dori mai mult și mai mult în gama BMW acum? Un GT în limitele normalului (și mai accesibil ca preț) sau un supercar în adevăratul sens al cuvântului?

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account