VIDEO: BMW ALPINA B8 Gran Coupé debutează cu 621 CP și viteză maximă de 324 km/h

Reputația ALPINA a fost câștigată prin modul foarte rafinat în care găsește echilibrului între confort și performanțe sportive. Această rețetă este cu atât mai potrivită pentru formatul de Gran Coupé, menit să ofere dinamism înalt și confort pentru călătorii lungi. De aceea, BMW ALPINA B8 Gran Coupé aduce toate aceste calități, care definesc o personalitate distinctă față de BMW M8 Gran Coupé, dar are performanțe pe măsura modelului creat de divizia BMW M GmbH.

Inginerii ALPINA au optimizat propulsorul V8 biturbo de 4,4 litri cu diverse modificări, printre care cele care țin de sistemul de răcire și turbinele twin scroll. Astfel, BMW ALPINA B8 Gran Coupé produce 621 CP și cuplu maxim de 800 Nm, între 2.000 și 5.000 rpm. Asta îl plasează între modelul de bază BMW M8 Gran Coupé și varianta Competition, care livrează 600, respectiv 625 CP, și un cuplu de 750 Nm în abele cazuri.

BMW ALPINA B8 Gran Coupé sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde, fiind cu 0,2 și 0,1 secunde mai lent decât alternativele M8. Însă cine râde la urmă, râde mai bine. Așa că BMW ALPINA B8 Gran Coupé a primit dezlegare totală la viteză. Mai exact, atinge viteza maximă de 324 km/h, în timp ce M8-urile au viteza de top limitată la 305 km/h.
După cum menționam la început articolului, ALPINA are o experiență deosebită în a oferi atât confort, cât și performanțe care cresc pulsul. De exemplu, ALPINA a reglat transmisia sport ZF cu 8 trepte pentru un răspuns cât mai rafinat în modul COMFORT, dar a calibrat un răspuns foarte dinamic în modul SPORT. Comportamentul dual este reflectat și de suspensiile cu amortizoare adaptive. Șoferul poate alege între reglaje care diferă de la COMFORT+ la SPORT+.

Cu o lungime de 5.092 mm, B8-ul își merită pe deplin denumirea de Gran Coupé. Dar promite că în ciuda dimensiunilor sale oferă agilitate și control pentru plăcere de condus versatilă și manevrare ușoară. Mai exact, beneficiază de tracțiune integrală, diferențial spate cu alunecare limitată, sistem de direcție integrală, care virează toate cele patru roți, precum și un sistem de frânare Brembo, cu discuri de 395 mm la roțile din față și 398 mm la roțile din spate.
Cei care aleg modelul BMW ALPINA B8 Gran Coupé se pot mândri și cu faptul că dețin cel ai scump model din gama ALPINA. B8-ul costă de la 161.200 de euro în Germania, conform configuratorului online.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account