ZVON: Viitorul BMW M5 plug-in hybrid ar putea avea autonomie electrică de peste 90 km

Publicația britanică AutoExpress.co.uk estimează că viitoarea generație BMW M5 va avea o propulsie de tip plug-in hybrid capabilă să ofere autonomie electrică mai bună decât SUV-ul BMW X5 xDrive45e.

În special în ultimii doi ani s-a tot vehiculat zvonul că viitorul BMW M5 ar putea avea două tipuri de propulsie. Una ar fi 100% electrică, beneficiind de 3 motoare electrice și putere de până la 1.000 CP. Această preconizare nu ar fi tocmai fantezistă, deoarece BMW a confirmat că următoarea generații Seria 5 va avea și propulsie pur electrică. Totodată, BMW a dezvăluit în 2019 că lucrează la o propulsie electrică de performanță înaltă. Atunci a prezentat prototipul Power BEV, adică un sedan Seria 5 căruia i-au fost adaptate 3 motoare electrice. Acel sistem de propulsie era capabil să genereze 720 CP.

A doua alternativa de propulsie pentru viitorul BMW M5 ar fi cea de tip plug-in hybrid, care folosește un tandem format dintr-un V8 și un motor electric. Această variantă secundă este cea care pare să se confirme.
În primul rând, recent a fost surprins în timpul testelor pe șosele publice primul prototip al următorului BMW M5. Și, în ciuda camuflajului, se poate vedea în poze că are și un port de încărcare cu electricitate în aripa roții din stânga față. Adică așa cum au și actualele modele plug-in hybrid ale mărcii BMW. Asta confirmă că M5-ul va fi plug-in hybrid, chiar dacă BMW încă nu a anunțat această motorizare.

CLICK AICI pentru a vedea pozele cu prototipul viitorului BMW M5 publicate de site-ul AutoExpress.co.uk.

De asemenea, BMW a prezentat conceptul noului SUV XM, care beneficiază în premieră de o nouă propulsie plug-in hybrid. Aceasta integrează un motor V8 și un motor electric, este capabilă să producă 750 CP și cuplu de 1.000 Nm. În plus, BMW creditează SUV-ul hibrid cu autonomie electrică de până la 80 km și a confirmat că XM va intra în producția de serie spre finalul lui 2022. Iar viitoarea generație Seria 5 este programată să debuteze în 2023. Așadar, este plauzibil ca noul M5 care poate sosi cel târziu în 2024 să preia noua propulsie plug-in hybrid a lui BMW XM, care este tot un model dezvoltat de divizia BMW M GmbH.

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre BMW Concept XM.

Publicația AutoExpress.co.uk preconizează că acest plug-in hybrid generează cei 750 CP declarați oficial folosind V8-ul de 4,4 litri, cu 635 CP 750 Nm, al modelului BMW M5 CS. Iar performanțele acestuia ar fi suplimentate de o variantă a sistemului de electrificare regăsit la BMW X5 xDrive45e. În cazul SUV-ului, motorul electric este 113 CP (83 kW) și 265 Nm, iar bateria are capacitate netă de 22,3 kWh și oferă autonomie de până la 88 km. Pornind de la aceste repere, AutoExpress.co.uk estimează că noul BMW M5 plug-in hybrid ar putea oferi autonomie electrică mai mare decât cei 88 km promiși de BMW X5 xDrive45e. Motivul este că BMW M5 ar trebui să cântărească mai puțin decât SUV-ul bavarez și are și avantajul unei caroserii cu un coeficient aerodinamic mai bun.
În acest mod, propulsia plug-in hybrid i-ar permite noului BMW M5 să împace atât așteptările foarte înalte în ceea ce privește performanțele dinamice, precum și normele din ce în ce mai stringente impuse referitor la emisiile de CO2.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account