Proiect spectaculos de motociclete BMW R 18 custom din Canada

BMW R 18

BMW Motorrad Canada a dezvăluit rezultatele primului său proiect de personalizare a motocicletelor. Compania a colaborat cu trei constructori din Canada şi le-a oferit fiecăruia câte un BMW R 18 nou pe care să-şi arate măiestria.

Echipele selectate au fost Jay Donovan din Victoria (British Columbia), Konquer Motorcycles din Kelowna (British Columbia) şi Augment Motorworks din Toronto (Ontario).

Aceştia şi-au dezvăluit motocicletele în faţa BMW Motorrad Canada, precum şi a lui Roland Stocker, director de proiect BMW Motorrad pentru modelele Heritage. „Aceste proiecte arată cât de important este să creăm motociclete care să inspire creativitatea şi să acţioneze ca o bază bună atât pentru proprietari, cât şi pentru constructori”, a declarat Roland Stocker.

Stocker, care a fost foarte implicat în dezvoltarea R 18, a călătorit în Canada pentru dezvăluire. Nu a fost impresionat doar de motocicletele finalizate, ci şi de echipele implicate în proiect. „Viziunea, măiestria şi calitatea muncii au fost foarte impresionante, mai ales având în vedere cât de tineri sunt unii dintre constructori”, a adăugat Stocker. „Am fost foarte mulţumit de rezultat.”

BMW R18 este o motocicletă ideală pentru proiecte de personalizare

Datorită designului său clasic şi proporţiilor extravagante, R 18 serveşte drept bază ideală pentru activitatea de personalizare. Piesa centrală a R 18 este motorul său „Big Boxer”, cu doi cilindri, de 1.802 cmc – cel mai puternic motor boxer în doi cilindri folosit vreodată într-o motocicletă de producţie.

„Am vrut să demonstrăm potenţialul R 18 şi am conceput un proiect pentru a face exact aceasta”, a declarat Johann von Balluseck, directorul BMW Motorrad Canada. „Am ales constructori care ar aborda acest proiect în moduri diferite, în dorinţa că ne vor oferi trei stiluri foarte diferite – şi exact asta am primit.”

Singurele cerinţe pentru construcţii au fost ca motocicletele personalizate să rămână operaţionale şi omologate pentru şosele. În această vară, cele trei motociclete vor fi incluse într-un turneu naţional la dealeri, vizitând locaţii din toată Canada.

Jay Donovan – R 18 Future Café

R 18 Future Café este un studiu în fabricarea metalelor realizat de constructorul artizanal de motociclete Jay Donovan. Designul lui Donovan a început cu dorinţa de a redirecţiona evacuarea în sus, peste chiulasă, direct în spate, terminând sub scaun. Un rezervor complet reproiectat, secţiunea superioară din aluminiu simplu, lustruit, şi aripile faţă şi spate tăiate, în negru contrastant, conferă un aspect lung şi elegant.

Augment Motorworks – R 18 Tattooed Chopper

Nick Acosta de la Augment Motorworks a aplicat stilul de chopper american clasic pe marele boxer german, pe care l-a poreclit „El Boxeador”. Finisajul fin, cu tematică de tatuaje, combinat cu sissy bar (suport pentru pasager), un suport pentru far sculptat manual, ghidon larg, eşapament cocktail shaker şi un scaun personalizat transformă motocicleta într-un clasic instantaneu cu accente delicate.

Konquer Motorcycles – R 18 Diamond Custom

Rob Thiessen şi echipa sa de la Konquer Motorcycles au luat R 18 şi au creat un dragster personalizat din fabrică. Finisajul Bronze metalizat şi desenele fine, aripile faţă şi spate modificate, scaunul personalizat şi un motiv de romb omniprezent creează un aspect coborât şi lung, personalizat din fabrică. În plus, logo-urile BMW vopsite auriu şi o evacuare reglabilă electronic ajută la completarea noului aspect.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account