VIDEO: BMW 3.0 CSL „Batmobile Homage” este licitat online într-un eveniment Silverstone Auctions

Versiunea de competiții a lui BMW 3.0 CSL este una dintre cele mai răsunătoare legende din istoria mărcii bavareze. A fost supranumită „Batmobile”, datorită accesoriilor de caroserie cu rol aerodinamic care aduceau aminte de mașina lui Batman, și a dominat Grupa a 2-a din Campionatul European de Turisme în anii ’70. Titlurile de campion au fost câștigate de piloții modelelor BMW 3.0 CSL în 1973, iar apoi din 1975 până în 1979.

Cu asemenea carte de vizită, orice BMW 3.0 CSL Batmobile este un trofeu special în cadrul licitațiilor. Iar în intervalul 13-14 noiembrie 2020 urmează a fi licitat un exemplar cu totul special al acestui coupe bavarez. Silverstone Auctions va găzdui licitația online NEC Classic în cadrul căreia este disponibil modelul BMW 3.0 CSL „Batmobile Homage”. Putem spune că acesta este un proiect excepțional, deoarece reprezintă proiectul unui pasionat care a convertit un BMW 3.0 CSL cu volan pe partea dreaptă într-o versiune Batmobile. Astfel, se justifică și numele „Batmobile Homage”. La bază este un 3.0 CSL din 1973, care a fost restaurat minuțios pe parcursul a 10 ani.

Conform informațiilor oferite de Silverstone Auctions, toate exemplarele originale BMW 3.0 CSL Batmobile aveau volan pe partea stângă. Așa că proprietarul a apelat la dealerul Soper BMW din Lincoln, UK, pentru a muta volanul pe stânga, folosind piese și componente originale, provenite de la BMW din Germania. De asemenea, au fost operate anumite modificări la partea tehnică, pentru ca mașina să fie mai rezistentă la rularea în climat cald. Asta s-a instalat un motor M30 de 3,5 litri (cu 6 cilindri în linie) care are o calibrare mai relaxată și s-a montat o transmisie manuală ZF cu 5 trepte.

Desigur, denumirea Batmobile se reflectă în elementele aerodinamice montate pe exemplarul 3.0 CSL. Este vorba despre spoilerul frontal, lamelele care încadrează capota și eleroanele de pe portbagaj și plafon. BMW 3.0 CSL „Batmobile Homage” le etalează acum cu mândri, fără restricții impuse de lege. Dar în anii ’70 legea din Germania nu permite ca aceste accesorii aerodinamice să fie montate pe mașină din fabrică. Era ilegal să circuli cu ele pe șosele publice. Astfel, modelele 3.0 CSL erau vândute de noi cu eleroanele demontate și puse în portbagaj. Iar clienții puteau apela ulterior la dealerii autorizați să le monteze.

Modelul BMW 3.0 CSL „Batmobile Homage” a parcurs doar 1.500 de mile (2.414 km) de la finalizarea conversiei tehnice, iar Silverstone Auctions estimează că va fi licitată cu 100.000-120.000 de lire sterline la evenimentul online NEC Classic.

Până la deznodământul licitației putem admira impresionantul BMW 3.0 CSL „Batmobile Hommage” într-un clip video publicat pe canalul de You Tube al Silverstone Auctions.

Sursa: silverstoneauctions.com

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account