Cea mai recenta lista cu nume de marci pentru care BMW a depus cereri de inregistrare

bmw-logo-black1

Inainte de a trece la lista efectiva, ar trebui sa mentionam in primul rand ca nu toate numele de marci inregistrate de un constructor auto vor fi automat asociate cu un model nou; ar putea fi inregistrate pentru orice eventualitate.

In al doilea rand, se stie ca de ceva timp unele din marcile inaintate pentru inregistrare joaca si un rol diversionist, pentru a atrage atentia presei in cautare de informatii noi.

Dar sa trecem la lista cu numele de marci depuse de BMW pentru a fi inregistrate:

* M 50 d
* Urbanic
* Gran Coupe
* Compactive
* Compactive Tourer

* i1
* i2
* i3
* i4
* i5
* i6
* i7
* i8
* i9

* E1
* E2
* E3
* E4
* E5
* E6
* E7
* E8
* E9

Ce putem intelege din aceste denumiri? Primul grup este foarte vag, aceste nume de marci putand fi aplicate diverselor marci viitoare. De exemplu numele “Urbanic” este singurul care ar putea avea legatura cu “MegaCity”, vehiculul urban despre care se spune ca va fi lansat in 2013-2014.

Parcurgand lista, vedem si doua serii noi, „i” si “E”. Fiecare din acestea doua ar putea avea legatura cu modelele Mega City/Project i. Ar putea sa aibe Seria “i” vreo legatura cu marca Isetta? Oare familia “E” ar putea indica o noua gama de vehicule electrice?

Din fericire am primit si cateva informatii din interiorul companiei, iata ce spun ele:

M 50 d – este un diesel de performanta Tri-Turbo, si va aparea in familia cinciarului.
Noul sesar programat sa fie prezentat anul acesta va primi si el acest motor, in mare parte datorita faptului ca cel mai bine vandut model Seria 6 este 635d.

Urbanic – se refera la o specificatie pentru vehiculul Mega City Vehicle.

Gran Coupe – este definit in legatura cu modelul Gran Turismo, care va fi vazut ca un coupe-sedan cu patru usi, avand la baza sesarul, si poate chiar si septarul. Gran Coupe suna mai matur decat Coupe Sedan.

Compactive si Compactive Tourer – reprezinta idei care par fezabile pentru platformele Seria 1/Seria 3. Acestea sunt vazute ca un concept nou, avand forma unui X6 cu tractiune spate, asemanator unui Crossover/Tourer – reprezinta viitorul pas pentru seria „Y” cunoscuta intern ca Sport Activity Compact, iar modelul Compactive Tourer reprezinta raspunsul BMW la un concept flexibil compact, precum viitorul model MINI “Spacebox”.

i – Reprezinta punctul de plecare al structurii noastre de denumiri pentru sub-marca Project-i. i1 – i9 indica continuitatea.

e – vine de la eDrive – modele complet electrice in gama BMW. 1-9 sunt pentru continuitate, dar inca nu e planificat nimic pentru 8 si 9. eDrive va fi intalnit pe modelele entry-level ale portofoliului BMW, pe cand ActiveHybrid va ocupa pozitiile superioare in acest portofoliu de marci.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account