Cadillac ATS – un rival pentru BMW Seria 3

Una dintre principalele atractii ale Salonului auto de la Detroit 2012 este reprezentata de primul Cadillac compact. Denumit ATS, modelul va concura pe piata americana cu cel mai bine vandut BMW, Seria 3.

Prin lansarea noului model, General Motors intentioneaza sa obtina o cota importanta din segmentul mediu compact, care este acum dominata de Seria 3 si Mercedes-Benz Clasa C.

Noul Cadillac ATS are aproximativ aceleasi dimensiuni ca noul Seria 3 si este propulsat de motoare V6 cu patru si sase cilindri, cuplate la o transmisie manuala. Directia asistata electronic este aceeasi utilizata de BMW, produsa de ZF. Printre motorizari mentionam cea de 2.0 litri turbo cu patru cilindri de 270 CP, si cea V6 care dezvolta 318 CP.


Distributia greutatii este 50:50 pe puntea fata/spate. Modelul a fost testat si pe circuitul de la Nurburgring, unde au fost testate si suspensia modificata, si discurile de frana Brembo.

Cadillac ATS va fi oferit atat cu propulsie spate cat si cu tractiune integrala. Expertii spun ca interiorul modelului se ridica la inaltimea asteptarilor pentru o masina premium. Analistii auto estimeaza ca anul acesta Cadillac va vinde cca. 15.000 modele ATS si 60.000 anul viitor, inclusiv o versiune coupe, asteptata pe piata in 2013.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account