Modelul BMW 1M a fost confirmat de seful Diviziei M

Jonibal-M21

Randare realizata de Jon Sibal si LeftLaneNews

Pentru prima oara de la aparitia pe internet a zvonurilor si pozelor spion cu modelul BMW 1M, sau M1 dupa cum a mai fost mentionat, iata ca existenta acestuia ne este confirmata de catre BMW. Intr-un interviu acordat revistei germane Auto-News.de, Dr.Kay Segler, seful Diziei BMW M confirma ca modelul M bazat pe Seria 1 va fi lansat in al doilea trimestru al lui 2011.

Desi a confirmat viitorul model, Segler nu a dezvaluit numele ales pentru acest model M dedicat entuziastilor marcii. Mai mult, Segler a mentionat ca nu va fi utilizata emblema M1, caci aceasta denumire ar trebui sa ramana exclusiv legata de supercar-ul initial M1, ce a fost produs acum 30 ani.

Revista germana continua prin mentionarea numelui 135i M, o denumire pe care si noi am sugerat-o ca fiind posibila. Pe baza acestor informatii, credem in continuare ca primele doua variante de nume raman 1M si 135i M.

Dupa cum am mai spus, modelul 1M are la baza 135i Coupe si este echipat cu o versiune actualizata a motorului aceleiasi masini. Asteptarile legate de puterea motorului se situeaza in jurul valorii de 340-350 CP, fata de 306 CP cat este puterea motorului standard.

Masina M bazata pe Seria 1 va fi produsa intr-un numar redus de unitati datorita ciclului scurt de viata (cca 12 luni), astfel ca masina ar putea deveni obiect de interes pentru colectionari.

Data fiind lansarea programata pentru al doilea trimestru al lui 2011, ne asteptam ca momentul dezvaluirii modelului sa aibă loc fie la Salonul auto de la Detroit anul viitor (SUA raman piata principala a Diviziei M), sau la Salonul auto de la Geneva, odata cu cealalta mare lansare a Diviziei M, BMW M5 F10.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account