Cum ar putea arăta viitorul BMW M1?

Viitorul BMW M1

Viitorul BMW M1 apare tot mai des și în discuții tot mai aprinse legate de un posibil supercar venit din partea bavarezilor. În acest moment, BMW nu are un rival pe măsura noului Audi R8 V10 și nici unul care să poată concura cu noul Mercedes-AMG GT. Da, BMW i8 este o mașină rapidă, arată ca un supercar, însă vine cu un motor de 1,5 litri, cu trei cilindri. Prin comparație, V10-le lui Audi R8 și V8-ul lui Mercedes-AMG GT sunt niște monștri gata să mănânce oricând din bateriile lui BMW i8.

Viitorul BMW M1 ar fi un supercar „adevărat”

La fel de adevărat este însă și faptul că BMW i8, prin prisma datelor tehnice, nu este departe de rivalii săi principali. Am scris acum ceva vreme un material prin care comparam BMW M4 și BMW M6 cu Porsche 911 Turbo, Jaguar F-Type Coupe R și Mercedes-AMG GT S și concluzia a fost că BMW are nevoie de un supercar adevărat. Aceeași concluzie am tras-o și din comparativul foto BMW i8 vs Audi R8. Așadar, viitorul BMW M1 ne-ar putea scăpa de bătaia de cap în încercarea de a găsi în gama BMW un supercar gata să lupte de la egal la egal cu orice rival. În aceste randări, publicate pe BMW Blog, viitorul BMW M1 se arată ca un hypercar ce ar putea face față oricând noului Ferrari 488 GTB sau noului Ford GT.

Viitorul BMW M1

BMW are toată tehnologia necesară pentru a dezvolta viitorul BMW M1

În 2016, BMW va împlini 100 de ani de existență și ne așteptăm la o lansare specială, motiv pentru care și zvonurile legate de un supercar devin din ce în ce mai dese. Nu ne trebuie foarte multă imaginație pentru a ne putea da seama că BMW are la-ndemână toți așii pentru a putea scoate un supercar. Trebuie doar să aruncăm o privire la V8-ul ce echipează modelele BMW M5, BMW X5 M și X6 M pentru a ne da seama că tehnologia e aproape. Mai mult, beneficiind de experiența acumulată în construcția lui i8, BMW ar putea completa V8-ul cu unul sau două motoare electrice pentru a creștere puterea și pentru a se încadra în „tematica eco” a prezentului. Drept exemplu pentru această configurație stă magnificul McLaren P1 care combină un V8 TwinTurbo cu un motor electric pentru o putere maximă de 900 CP. Un alt exemplu este Porsche 918 Spyder, un alt hypercar ce combină un V8 cu un motor electric pentru o putere maximă de 880 cai-putere. Prin urmare, dacă BMW ar lua V8-ul TwinPower Turbo ce dezvoltă deja până la 575 CP și i-ar adăuga unul sau două motoare electrice, atunci lucrurile ar fi jumătate rezvolvate.

Viitorul BMW M1

Există „piață” pentru viitorul BMW M1?

Dacă BMW va decide să lanseze vreodată un nou supercar sau nu, ține foarte mult de analizele de piață. Din punctul meu de vedere un supercar BMW menit să fie un rival serios pentru modele precum Audi R8 V10, Ferrari 488 GTB sau Ford GT ar avea mare succes pe piață, însă totl depinde și de rețeta pe care BMW o va aplica. Am vorbit deja despre posibilele și viitoarele modele M cu tracțiune integrală, dar un supercar implică cu siguranță alte costuri de dezvoltare și fabricare. Totuși, viitorul BMW M1 sunt sigur că se va vinde ca pâinea caldă, mai ales că numele are parte de o istorie răspunătoare, așa cum puține alte modele au.

Viitorul BMW M1

Cum însă noi nu avem nicio putere de decizie, nu ne rămâne decât să sperăm că șefii BMW pregătesc un model special pentru aniversarea a 100 de ani de la înființarea companiei. Cert e că vom afla destul de repede, pentru că până atunci nu mai e deloc mult.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account