BMW Motorrad prezintă BMW R 1200 GS cu conducere autonomă

Prima motocicletă autonomă BMW Motorrad a fost prezentată săptămâna trecută la BMW Motrrad Techday 2018. Un BMW R 1200 GS a făcut primele ture în fața jurnaliștilor adunați, ca prin magie, la terenul de teste al BMW Group din Miramas, în sudul Franței. Dezvoltat de inginerul Stefan Hans și echipa sa, vehiculul pornește independent, accelerează, dă ture pe o pistă de teste virajată și se oprește independent.

Cu această dezvoltare care privește în viitor, BMW Motorrad, ca pionier în ceea ce privește inovațiile în domeniul motociclismului, nu caută sub nicio formă să realizeze motocicleta complet autonomă. Ci, mai degrabă, tehnologia folosită ar trebui să devină o platformă pentru dezvoltarea viitoarelor sisteme și funcții pentru a face motociclismul mai sigur, mai confortabil și pentru a spori plăcerea pilotajului. Scopul prototipului este acumularea de cunoștințe legate de dinamica pilotajului pentru a detecta situațiile periculoase din timp și pentru a ajuta pilotul cu sisteme de siguranță adecvate, în timpul virării în intersecții sau la frânările bruște, spre exemplu.

Pe lângă orientarea către o mai mare plăcere a pilotajului și o siguranță sporită, BMW Motorrad a prezentat multe alte proiecte tehnologice interesante. Farurile care luminează în viraj și farurile cu laser au fost câteva dintre elementele principale, la fel ca un cadru de motocicletă fabricat în întregime folosind un proces de printare 3D, care include și bascula spate. La fel ca în cazul dezvoltării motocicletelor autonome, BMW Motorrad a folosit și aici sinergii cu automobilele BMW – acest proces de producție a fost folosit deja în producția de serie pentru diferite vehicule. Avantajul imprimării 3D este libertatea completă de a proiecta componente care nu ar putea fi produse în alte moduri.

Procesele inovatoare folosite în producția componentelor ciclisticii motocicletelor, precum cadrul, bascula și roțile care sunt realizate din fibră de carbon ușoară și foarte rezistentă (deja produsă industrial pentru modelul BMW HP4 RACE) demonstrează din nou competența tehnică și excelența BMW Motorrad în acest domeniu. Cu scopul inovației duse la maximum și al celei mai înalte calități posibile, BMW Motorrad și BMW Automobile au o alianță puternică și în acest domeniu, unde acest material a fost folosit vreme îndelungată în producția de serie.

În concluzie, BMW Motorrad a demonstrat cum ritmul rapid de digitalizare va schimba viitorul motociclismului. BMW Motorrad ia în considerare nevoile vehiculelor pe două roți pentru lumea transportului de mâine și se pregătește pentru acest viitor, din punct de vedere tehnologic. Mai presus de tot, comunicarea V2V între vehicule este în prim-plan, sporind și mai mult siguranța și confortul motociclistului prin rețelele digitale. Și aici, BMW Motorrad beneficiază de cooperarea strânsă cu BMW Automobile.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account