Vânzările BMW Group cresc în august, în ciuda unui context dificil

În august, BMW Group a livrat un total de 173.454 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce pe mapamond, o creştere de 2,1% faţă de anul anterior. Aceasta înseamnă că, în primele opt luni ale acestui an, livrările au fost mai mari cu 1,6% (1.597.021) în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„În ciuda dificultăţilor şi a unei situaţii extrem de competitive în mai multe pieţe importante, BMW Group a obţinut o creştere uşoară a vânzărilor atât în luna raportată, cât şi pentru acest an”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi brand BMW. „Vânzările de automobile electrificate au atins o creştere semnificativă, cu livrări mai mari cu peste 60% în comparaţie cu luna august a anului trecut”, a mai comentat Nota.

Un total de 11.669 (+62,3%) de automobile electrificate BMW Group au fost livrate clienţilor în cursul lunii august, ceea ce a adus totalul acestui an la 82.977 de unităţi (+43,3%). „Aceste valori înseamnă că ne aflăm în grafic pentru îndeplinirea obiectivului pentru acest an, acela de a livra 140.000 de automobile electrificate, iar cererea clienţilor creşte în continuate”, a comentat Pieter Nota. „În Norvegia, tocmai ce am lansat proiectul-pilot pentru precomenzi BMW iX3, a cărui producţie va începe în 2020, prin intermediul unei aplicaţii. În mai puţin de două săptămâni, aproximativ 1.000 de clienţi norvegieni s-au înregistrat deja, plătind un depozit de 1.600 de euro pentru primul model pur electric al mărcii BMW„, a explicat Nota.

Vânzările de automobile BMW i, BMW iPerformance şi MINI Electric au continuat să crească în întreaga lume. În august, vânzările BMW i la nivel global au fost mai mari cu 30,0%, BMW iPerformance a înregistrat un salt de 77,2%, iar cele pentru MINI plug-in hybrid au urcat cu 51,4%. Cota modelelor electrificate (electrice şi PHEV) în cadrul vânzărilor totale BMW Group continuă să crească: în august 2018, automobilele electrificate au reprezentat aproape 7% din vânzările BMW şi MINI globale, comparativ cu doar puţin peste 4% în aceeaşi lună a anului anterior.

Marca BMW a livrat 151.663 de automobile (+3,2%) către clienţii săi în August, aducând totalul acestui an la 1.365.498 de unităţi (+2,0%). Vânzările BMW Seria 5 continuă să crească, august aducând vânzări totale de 27.715 unităţi, o creştere de 13,9% faţă de aceeaşi lună a anului precedent. Datele pentru august reflectă şi popularitatea continuă a familiei de modele BMW X: livrările globale au totalizat 57.129 unităţi (+14,3%) şi au reprezentat 37,7% din totalul vânzărilor mărcii BMW, în ciuda actualei schimbări de model pentru gama BMW X4. Creşterea livrărilor familiei X s-a datorat în principal disponibilităţii îmbunătăţite a BMW X3, ale cărui vânzări cu crescut cu 73,3% (17.447 unităţi) în august.

În primele opt luni ale anului, vânzările globale ale mărcii MINI au atins aproape acelaşi nivel ridicat ca anul trecut, cu 229.204 unităţi ce au fost vândute la nivel mondial (-0,7%).

Totodată, chiar dacă ajustările în producţie necesare pentru introducerea noilor modele au afectat disponibilitatea la BMW Motorrad în acest an, livrările în august au crescut cu 3,1% faţă de perioada similară a anului anterior, la un total de 10.830 de unităţi vândute pe mapamond.

Creştere uşoară într-un context dificil
Toate cele trei regiuni majore de vânzări au contribuit la rezultatele pozitive ale vânzărilor companiei – atât în august, cât şi pentru 2018. Asia rămâne principalul vector de creştere, China fiind o contribuţie majoră în august, în timp ce America înregistrează în continuare o creştere uşoară, în ciuda competiţiei puternice din SUA. În Europa, schimbările de reglementare care intră în vigoare la începutul lunii septembrie înseamnă că piaţa este foarte competitivă în acest moment şi este probabil să rămână la fel şi în următoarele săptămâni. În plus, incertitudinile politice şi economice de pe unele pieţe europene au dus şi la un efect de atenuare a acestor pieţe. Cu toate acestea, vânzările BMW Group anuale şi pentru august în Europa rămân stabile, la nivelul de anul trecut.

Descoperă colecția de accesorii BMW:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account