BMW M4 DTM se luptă cu aerul

BMW M4 DTM

BMW M4 DTM se pregătește pentru un nou sezon în DTM, iar ultima luptă este cea împotriva aerului și pare că bavarezul iese învingător.

Schimbările din regulamentul competiției au jucat un rol decisiv în dezvoltarea modelului BMW M4 DTM din acest sezon, mai ales că timpul alocat în tunelul aerodinamic este foarte strict. Practic, pentru a menține costurile dezvoltării modelelor DTM la un nivel cât mai scăzut, timpul petrecut în tunelul aerodinamic a fost limitat la maximum 50 zile, cu cel mult 15 ore pe zi.

Astfel, într-o luptă contraconometru, eficiența s-a mutat de pe circuit și în procesul de realizare și contrucție a vehiculelor de competiție, iar fiecare sesiune în tunelul aerodinamic a fost extrem de bine planificată. Prin urmare, în funcție de componenta care urma să fie schimbată, inginerii bavarezi au reușit să testeze, în tunel, în medie, trei componente pe oră. În total, asta înseamnă 2.250 de componente testate, cu toleranțe de zecimi de milimetru, testând toate scenariile posibile, de la viraje rapide, la ace de păr și linii drepte.

BMW M4 DTMPrima etapă a noului sezon este programată la Hockenheimring, în 6-7 mai, circuitul respectiv fiind de altfel și gazda testelor premergătoare startului în campionat. În total, șase modele BMW M4 DTM vor lua concura în 2017, iar în cadrul testelor finale pe circuit au fost parcurse fix 880 de ture de circuit, însumând 4.574 de kilometri. Marco Wittmann trebuie să-și apere titlul câștigat anul trecut și declară: „A fost o pauză de iarnă foarte lungă, iar aceste teste sunt extrem de importante. Întotdeauna e mai bine să descoperi problemele înainte de prima cursă din sezon, mai ales că vorbim despre modele noi. În același timp mă bucur că am reușit să obțin cel mai bun timp, așa că sunt foarte optimist și din ce în ce mai nerăbdător”.

BMW M4 DTMPentru sezonul 2017, modele BMW M4 DTM dezvoltă peste 500 de cai-putere, dar încă nu avem mai multe date despre mașină, dar pe parcursul celor 18 curse din campionat vom avea tot timpul să le aflăm pe toate și să vedem cum se raportează BMW la concurența venită din partea Audi și Mercedes-Benz.

Descoperă colecția de lifestyle BMW Motorsport și alege-ți accesoriul potrivit:

colectia bmw motorsport

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account