Colaborarea Hybrid dintre Daimler si BMW nesigura

In ultimii ani, BMW si Daimler au lucrat indeaproape cu privire la noul sistem hibrid in doua moduri, ce a fost recent inaugurat in noul X6 ActiveHybrid. Parteneriatul a constat in impartirea comuna a costurilor si tehnologiilor ce ar putea ajuta cele doua companii sa dezvolte unul dintre cei mai buni hibrizi existenti.

Dar luna trecuta, inainte de dezvelirea hibrizilor BMW, revista germana Auto Motor und Sport a citat un purtator de cuvant al BMW, care mentioneaza o posibila despartire intre cele doua branduri. Unul din motivele mentionate, pe care il clasificam inca ca pe un zvon, este acela ca cei de la BMW poarta in prezent discutii si cu alti producatori de automobile pentru a gasii o solutie mai buna pentru constructorul de masini din Munchen.

AMS Daimler afirma ca nu are nici un interes sa vada acest parteneriat dizolvat si ca ar dori sa continue, deoarece economiile de costuri sunt semnificative. Desi sistemul hibrid in doua moduri este folosit numai, pana acum, de catre BMW X6, Mercedes-Benz va expune acest sistem in modelele S400 si ML450.

bmw-mercedes-logos1-655x345

Exista, de asemenea, un alt parteneriat intre BMW, MB si Continental, care implica tehnologia usor hibrida vazuta in 7 hibrid si actualele modele S-class.

La fel ca BMW, Daimler lucreaza de asemenea la un vehicul full-electric pentru viitor, dar in acest moment, “verdele” vine numai de la modelele hibrid.

Tehnologia hibrida in doua moduri este destul de remarcabila. Sistemul prezent in X6 ruleaza, fie cu motoarele electrice numai la viteze mici, fie cu ardere interna sau o combinatie a ambelor. Comparativ cu 7 Hibrid, X6 nu face uz de unul, ci de doua motoare electrice ce furnizeaza 91 CP, respectiv 86 CP, cu valori de cuplu maxim de 260 Nm si 280 Nm. Viteza maxima in modul electric este de 60 km/h, distanta maxima este de 2.6 km.

Productia maxima este de 480 CP si 780 Nm de cuplu, suficient pentru a fi incoronat ca cel mai puternic vehicul hibrid oferit vreodata spre vanzare. X6 ActiveHybrid ruleaza 0 – 100 km / h in numai 5,4 secunde. Hybrid X6 utilizeaza o transmisie automata in sapte viteze.

Cei doi giganti auto vor merge pe drumuri diferite? Timpul o va spune, dar momentan, suntem foarte nerabdatori de a conduce cele mai puternice vehicule hibrid din lume.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account