BMW Motorsport face următorul pas spre Formula E

Echipa MS Amlin Andretti, susţinută de BMW Motorsport, continuă la ritm intens pregătirile pentru a patra cursă a sezonului 2016/2017 din Campionatul FIA Formula E, care va avea loc în Mexico City (Mexic). Totodată, planificarea pe termen lung continuă şi ea pentru o posibilă participare oficială în sezonul al cincilea. Aceasta include înregistrarea oficială ca şi constructor Formula E, un pas ce a fost deja făcut de BMW. Înregistrarea a fost acceptată de Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA).

Extinderea planificată a implicării BMW i şi BMW Motorsport în primul campionat destinat monoposturilor electrice face parte din strategia globală de motorsport pe termen lung a BMW Group. BMW a făcut deja următorul pas în această direcţie, acceptând o colaborare strânsă cu echipa MS Amlin Andretti la începutul actualului sezon. Această cooperare include conlucrarea la nivel de ingineri şi partajarea resurselor. BMW Motorsport susţine MS Amlin Andretti prin furnizarea unuia din piloţii săi oficiali, António Félix da Costa (Portugalia).

„De la sezonul inaugural, Formula E s-a bucurat de o dezvoltare rapidă şi acum este privită ca o competiţie de nivel înalt”, declară directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. „Încă de la început, BMW i a contribuit activ ca Partener Oficial de Automobile şi şi-a pus amprenta asupra campionatului. Alţi constructori au urmat drumul deschis de noi. Toţi cei implicaţi sunt încântaţi să facă paşi pentru a fi implicaţi în aspectele sportive şi tehnologice ale Formulei E. Planificarea este în curs de desfăşurare pentru a concura cu o echipă oficială din sezonul al cincilea. Aceasta a necesitat înregistrarea noastră ca şi constructor. Acest lucru a fost finalizat până la termenul solicitat.”

Parteneriatul cu echipa condusă de legenda curselor din SUA, Michael Andretti, a fost unul pozitiv până acum. Un schimb apropiat de idei între inginerii de la BMW şi cei din Andretti Formula E a fost realizat cu procese sincronizate şi transfer continuu de cunoştinţe. Inginerii de la BMW Motorsport din München au început deja dezvoltarea unui tren de rulare Formula E. „Încă mai avem mult de muncă, dar am făcut primii paşi”, confirmă Marquardt. „În cazul în care competiţia continuă cu această dezvoltare pozitivă, vrem să fim pregătiţi perfect pentru o posibilă participare oficială în sezonul al cincilea.”

BMW i este Partener Oficial de Automobile pentru Campionatul FIA Formula E încă de la primul sezon. BMW i8 este un Safety Car foarte performant şi eficient pentru Formula E. BMW i3 îndeplineşte rolul de „Medical Car” şi „Race Director Car”. BMW X5 xDrive40e funcţionează ca „Rescue Car” sau „Extrication Car”.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account