Marc Marquez, în pole position pentru a-și adjudeca al cincilea BMW M

Pe lângă titlul mondial la piloți, pe care deja a pus o mână în urma pole-ului de astazi de la Valencia, Marc Marquez își mai poate adjudeca un trofeu în ultima etapă MotoGP – un superb BMW M4 CS.

Indiferent de rezultatul din cursa de mâine, pilotul spaniol își va adjudeca, pentru a cincea oară consecutiv, premiul oferit de BMW M pilotului cu cele mai bune rezultate în calificări. Mâine, după cursa de la Valencia, Marc Marquez va primi cheile unui BMW M4 CS, care va merge să le țină companie celorlalte patru M-uri din garajul spaniolului.

Marquez a câștigat pentru prima dată BMW M Award în 2013, constând într-un M6 Coupe în culoarea negru mat. În 2014, un M4 roșu mat a intrat pe mâna tânărului pilot Honda, iar în 2015 a venit și un M6 Cabrio pe albastru. Desigur, mat. Tradiția culorilor mate a fost stricată pentru Marquez în 2016, când și-a adjudecat M2-ul pus la bătaie de BMW M. Mâine, un alt albastru superb (San Marino Blue) va intra în posesia lui Marc. Pentru un pilot spaniol, care concurează pentru un brand nipon de motociclete, este o colecție impresionantă. De fapt, pentru oricine este o colecție impresionantă.

Statistic vorbind, Marc Marquez și-a adjudecat 5 din cele 15 mașini puse la bătaie de BMW de la începerea acestei competiții, în 2003. Următorii în clasament sunt Valentino Rossi și Casey Stoner, fiecare cu 3 BMW-uri adjudecate. Jorge Lorenzo are în garaj două BMW M Award, iar Nicky Hayden și Sete Gibernau au câștigat și ei câte un automobil bavarez.

Parteneriatul dintre BMW M GmbH şi Dorna Sports, organizatorul MotoGP, datează din 1999. Furnizarea flotei BMW M reprezintă principala implicare ca „Official Car of MotoGP”. Există şi o serie de alte activităţi conexe. BMW M MotoGP Experience oferă vizitatorilor şansa de a experimenta MotoGP în detaliu. Specialiştii MotoGP le oferă detalii în exclusivitate. La anumite week-enduri de Grand Prix, BMW M GmbH prezintă cele mai noi modele şi produse ale sale în cadrul unor evenimente la faţa locului.

Recent, BMW M a anunțat un nou safety car pentru sezonul 2018 – noul BMW M5. Acesta a debutat deja la Valencia în etapa finală a sezonului 2017, aflată în desfășurare.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account