Farfus ocupă locul doi în cursa de sâmbătă de la Macau la volanul Art Car-ului cu numărul 18

La finalul cursei de calificare de la Macau de sâmbătă, pilotul brazilian Augusto Farfus a reușit să-și adjudece locul secund la volan-ul Art Car-ului cu numărul 18, înscris în concurs de BMW Team Schnitzer. Acesta a trecut linia de finiș în urma pilotului Edoardo Mortara (Mercedes-AMG).

Din păcate, cursa de sâmbătă a fost marcată de un eveniment mai puțin fericit pentru 12 din totalul de 20 de piloți înscriși în competiție – aceștia au fost implicați într-un accident în lanț, iar daunele mașinilor i-au forțat să se retragă. Practic, începând cu al doilea tur, doar 8 piloți au mai fost implicați în lupta pentru victorie, singurii doi reprezentați BMW rămași fiind Augusto Farfus și Chaz Mostert, care avea să termine pe locul 5. Ceilalți doi piloți BMW, Tom Blomqvist și Marco Wittmann au abandonat în urma incidentului din primul tur.

Mașina pe care o pilotează Farfus la Macau beneficiază de o atenţie deosebită: vorbim despre al 18-lea BMW Art Car, creat de artistul chinez multimedia Cao Fei. Lucrarea de artă mobilă este înscrisă în competiție de BMW Team Schnitzer, deţinătoarea recordului de victorii în Macao, cu 13 succese în palmares.

„Circuitul Guia este emblematic. Aici, BMW s-a bucurat de multe succese importante în trecut”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. „Suntem reprezentaţi de un contingent puternic la ediţia din acest an a Cupei Mondiale FIA GT Cup, alcătuit din patru BMW M6 GT3, trei piloţi cu o bogată experienţă în Macao şi un as din Campionatul V8 Supercars. Din punctul de vedere al BMW Motorsport, acest eveniment scoate în evidenţă o serie de poveşti fascinante, cum ar fi revenirea multiplei câştigătoare în Macao, BMW Team Schnitzer. Cu toate acestea, accentul va fi cu siguranţă pe debutul competiţional al noului BMW M6 GT3 Art Car. Tradiţia Art Car este mai vie decât oricând în 2017.

La începutul anului, BMW M6 GTLM Art Car al lui John Baldessari a fost în acţiune la Daytona. Acesta este urmat acum de modelul Art Car numărul 18 al lui Cao Fei în China. Macao este, fără îndoială, un loc foarte potrivit pentru încheierea acestui sezon – şi evident că sperăm să obţinem un rezultat bun.”

Al 18-lea BMW Art Car – creat de Cao Fei

Opera lui Cao Fei este o reflecţie asupra vitezei schimbării în China, asupra tradiţiei şi a viitorului. Prin proiectul BMW Art Car, ea se îndreaptă spre o traiectorie de mii de ani, aducând un omagiu înţelepciunii spirituale antice din Asia, pe măsură ce se îndreaptă rapid spre mileniul al treilea.

Artistul multimedia a abordat BMW Art Car într-un mod tipic pentru practica ei artistică, construind un univers paralel. Baza lucrării sale constă din trei componente diferite: un film care se concentrează pe un practicant spiritual care călătoreşte în timp, explorarea automobilului utilizând augmented reality printr-o aplicaţie dedicată (App Store: https://itunes.apple.com/us/app/bmw-art-car-18/id1230902025) care supraimpune benzi de lumină cloroate peste automobil, şi maşina de curse BMW M6 GT3 în culoarea originală negru carbon.

Aducând un omagiu structurii din fibră de carbon a şasiului de curse, utilizarea holistică de către Cao Fei a unui negru nereflectorizant încorporează maşina în posibilităţile lumii digitale. În cadrul acestui concept, implementarea de către Cao Fei a artei video, precum şi a augmented reality creează un mediu în care BMW M6 GT3 este o parte esenţială. În lucrarea video a ei, practicantul execută mişcări spirituale, al căror ecou este reprezentat de fluxuri colorate de lumină. Când aplicaţia este utilizată în explorarea maşinii, aceste oscilaţii de lumină devin o instalaţie AR care pluteşte deasupra şi în jurul BMW M6 GT3 – implicând spectatorul ca agent interactiv de participare.

Al 18-lea BMW Art Car s-a bucurat de o premieră mondială la 31 mai 2017, la Muzeul de Artă Minsheng din Beijing (China), iar acum este pregătit pentru prima sa apariţie pe circuit. Circuitul Guia, cu o lungime de 6,120 kilometri, este unul dintre cele mai spectaculoase circuite stradale din lume. Importanţa cursei GT din Macao a crescut semnificativ în 2015, când a fost numită oficial Cupa Mondială FIA GT. Pe lângă cursa GT, renumitul Grand Prix de la Macau pentru monoposturi de Formula 3 va avea loc din nou pe circuitul stradal. Campionatul Mondial FIA de Turisme (WTCC) va fi printre celelalte competiţii prezente în Macao.

Pe lângă BMW Art Car, alte trei maşini de curse BMW M6 GT3 se află în mijlocul disputei de pe circuitul stradal îngust. ROWE Racing participă cu o maşină, avându-l pe Tom Blomqvist (Marea Britanie) la volan, în timp ce Marco Wittmann (Germania) şi Chaz Mostert (Australia) pilotează pentru FIST – Team AAI în fosta colonie portugheză.

 

Explorează colecția BMW Motorsport din shop:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account