Teste încheiate cu succes pentru BMW M8 GTE pe circuitul Paul Ricard

Săptămâna trecută, BMW Motorsport a avut programată o sesiune intensă de teste pentru BMW M8 GTE pe circuitul Paul Ricard. Aceste teste fac parte din calendarul de pregătire pentru sezonul de anduranță din 2018.

Timp de trei zile, atât cei patru piloți, cât și echipa tehnică, s-au concentrat pe setarea mașinii și pregătirea unei curse de 24 de ore de test pe circuitul francez. La volan s-au urcat Martin Tomczyk (GER), António Félix da Costa (POR), Philipp Eng (AUT) și Alexander Sims (GBR).

Ziua de luni a fost dedicată evaluării performanțelor noului M8 GTE, precum și a pachetului aerodinamic ales pentru simularea testului de anduranță. Tehnicienii și piloții au încercat diverse setări, pentru a acoperi atât timpi de calificare, cât și constanță și fiabilitate în cursă. Dimineața zilei de marți a fost rezervată setării pentru simularea unei curse de 24 de ore, iar de marți după amiază până miercuri după amiază, mașina a rulat în condiții de cursă.

Sezonul testelor continuă pentru BMW Motorsport, următoarea destinație în calendar fiind Statele Unite ale Americii, incluzând testul oficial pentru campionatul IMSA WeatherTech SportsCar (IWSC), la Daytona, în luna decembrie. Noul BMW M8 GTE va debuta la finalul lunii ianuarie, în cursa de 24 de ore de la Daytona.

„Acest test maraton de 24 de ore marchează un pas important în pregătirea noului BMW M8 GTE. Testul a confirmat toate modificările pe care le-am adus mașinii în procesul de dezvoltare. Am descoperit astfel că putem parcurge o cursă de 24 de ore fără probleme majore. Bineînțeles, atunci când dezvolți o mașină de curse complet nouă ai întotdeauna multe aspecte pe care le poți îmbunătăți. Inginerii noștri vor munci în continuare din greu, atât la Munchen, cât și pe continentul american, în cadrul testelor de acolo. Per ansamblu, sunte mulțumiți cu rezultatul obținut până acum și abia așteptăm să participăm cu M8 GTE în prima cursă, de la Daytona, din ianuarie”, a declarat Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport.

BMW M8 GTE a fost prezentat în cadrul Salonului Internaţional Auto (IAA) de la Frankfurt am Main, ca nou vârf de gamă pentru scena curselor GT internaţionale. Înainte să înceapă vânzările BMW Seria 8 Coupé, maşina de curse va concura pe circuit în sezonul viitor, inclusiv în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (FIA WEC).

Prin această competiţie, BMW Motorsport va reveni în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans (Franţa). Astfel, BMW M8 GTE va fi asociat cu tehnologia inovatoare de ultimă oră, dar şi cu decenii de tradiţie în motorsport. La IAA, noua maşină a fost prezentată în designul BMW M Motorsport, conceput special pentru această ocazie, şi a oferit un avanpremieră a ceea ce va urma în 2018. Reflectă relaţia strânsă dintre dezvoltarea automobilelor de serie şi motorsport, subliniind încă o dată gradul înalt de cooperare dintre BMW Motorsport şi BMW M.

  • Tehnologia întâlneşte tradiţia: BMW Motorsport prezintă BMW M8 GTE la IAA de la Frankfurt
  • Tehnologia inovatoare de ultimă oră transformă BMW M8 GTE în cel mai avansat model BMW pentru competiţiile GT internaţionale
  • BMW M8 GTE revigorează istoria de succes a BMW în cursa de 24 de ore de la Le Mans

La 1 iulie 2017, la uzina BMW Group din Dingolfing (Germania) – acelaşi loc unde modelul de producţie BMW Seria 8 va fi produs -, BMW M8 GTE s-a bucurat de prima apariţie pe circuit. Legătura strânsă dintre producţie şi motorsport reprezintă piatra de temelie a dezvoltării BMW M8 GTE. Cunoştinţele acumulate în cursele cu noua maşină din FIA WEC şi IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) în America de Nord vor fi încorporate direct în dezvoltarea modelului de producţie, care se desfăşoară în paralel cu proiectul de motorsport.

 

Vizitează colecția BMW Motorsport din shop-ul nostru:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account