Zvonuri: BMW va construi un model sport hibrid M8

bmw-m8-hybrid

Potrivit revistei germane Autozeitung citata de GT Spirit, dar neconfirmat inca de sursele noastre, BMW are in plan constructia unui nou model, o masina supersport care sa devina simbol, si care ar putea purta emblema M8. Au tot circulat vesti despre un viitor supercar produs de BMW, dar pana acum nu a aparut nicio informatie solida in presa.

Se zvoneste ca masina va beneficia de stadiul tehnologic avansat al BMW in ce priveste dezvoltarea modelelor hibride, si ca masina ar putea atinge ca performanta 600 CP. Potrivit aceleiasi reviste germane, din punct de vedere tehnic totul este pus la punct, dar toti asteapta acum decizia consiliului BMW de a da sau nu viata acestui proiect.

Noul model, despre care se spune ca va fi numit M8, va avea la baza Conceptul Vision EfficientDynamics Concept, dezvaluit la Salonul auto de la Frankfurt in 2009. Trenul de rulare hibrid va oferi cca. 600 CP. Idea din spatele Conceptului VED este oarecum modificata, iar noul M8 va fi cu 13 cm mai lung, si se spune ca va fi oferit cu 2+2 locuri.

Daca zvonurile se adeveresc, trenul de rulare hibrid din acest M8 va fi o realizare exceptionala pentru BMW. Motorul se bazeaza pe agregatul V10 de pe M5 E60, dar caruia i se vor mai adauga inca doua motoare electrice, intr-o dispunere similara VED: fata si spate.

BMW Vision EfficientDynamics

BMW Vision EfficientDynamics

Motorul electric situat in fata va livra 80-115 CP iar cel din spate va livra peste 50 CP.

Pentru a mentine o greutate redusa si pentru a spori performanta, BMW M8 ar putea avea sasiu din aluminiu, elemente de caroserie din fibra de carbon si scaune din Kevlar. Greutatea dorita? 1500 kg.

Se spune ca BMW M8 va debuta candva in anul 2012.

Deocamdata toate aceste informatii sunt considerate speculative, va vom tine la curent pe masura ce aflam mai multe detalii.

[Sursa: Top Speed via GTSpirit ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account