COMPARAȚIE FOTO: BMW Seria 5, înainte și după facelift

Varianta actualizată a modelului BMW Seria 5 urmează a fi dezvăluită oficial în luna mai a acestui an. Dar, ca de obicei, se găsește câte cineva cu răbdarea mai scurtă care dă în vileag poze și informații înainte de termen. Așa este și cazul acestor două poze care prezintă din semiprofil fața și spatele versiunii cu facelift a lui BMW Seria 5.

Pozele publicate și de BMWBlog.com par veridice și ne fac să răsuflăm ușurați pentru că “nările” imense ale limuzinei Seria 7 nu și-au găsit locul și la Seria 5. BMW s-a abținut să forțeze supradimensionarea grilei frontale. Și este de înțeles, deoarece Seria 5 este unul dintre cele mai bine vândute modele din gama bavareză, deci nu avea nevoie de o transformare radicală, ci doar de o modernizare. Actualizarea estetică și tehnologică vine ca un răspuns rapid la faptul că Mercedes-Benz a prezentat în această primăvară varianta cu facelift a Clasei E.

Pentru moment, nu au fost scăpate informații oficiale despre modificările tehnice. Dar umblă vorba că una dintre noutățile din gama de motorizări a Seriei 5 va fi propulsia plug-in hybrid de 394 CP pe care o găsim la BMW 745e și BMW X5 xDrive45e. Totuși, pozele spion ne confirmă că BMW Seria 5 va păstra și modelul 530e cu propulsie plug-in hybrid de 252 CP, care este disponibil inclusiv cu tracțiune integrală.

În ceea ce privește actualizarea interiorului nu sunt de așteptat transformări atât de vizibile ca la nivelul caroseriei, principalele evoluții fiind la capitolul sistemului infotainment. Desigur, va fi dezvoltată lista de sisteme ce țin de asistarea condusului și conectivitate.

Revenind la schimbările estetice pe care le putem vedea în aceste două poze “scăpate” online, este firesc să facem o comparație cu modelul Seria 5 pre-facelift. Mașina din poze are pachetul de caroserie M Sport. Așadar, îl comparăm cu actualul 5 purtând același “costum”.

(Model BMW Seria 5 cu facelift)

La partea frontală remarcăm în primul rând farurile complet redesenate, care au formă mult mai aplatizată. Asta a  condus și la crearea unui contur diferit pentru “angel eyes”, care acum au o semnătură luminoasă alungită, sub forma literei L răsturnată. Cele două “nări” ale grilei frontale au fost ușor redimensionate și au detalii subtil modificate. Astfel, se încadrează în liniile generale elegante ale modelului bavarez din clasa business. Ramele lor din metal lucios sunt unite la mijloc și sunt mai gros conturate, iar lamelele verticale au un unghi de înclinare în partea superioară. Practic, acum “nările” par o sculptură monobloc făcută din metal.

Și decupajele spoilerului frontal, precum și plasele din plastic din interiorul acestora au fost restilizate, iar sub faruri este trasată câte o nervură în stilul celor pe care le vedem la noul BMW Seria 3.

 

(Model BMW Seria 5 pre-facelift)

La partea din spate, designul din interiorul stopurilor a fost schimbat. Forma lor generală este aceeași, dar au fundal cu tentă întunecată și semnătura luminoasă LED complet nouă. De asemenea, partea inferioară a spoilerului din spate simulează contururile unui difuzor aerodinamic.

(Model BMW Seria 5 cu facelift)

Per ansamblu, facelift-ul face sedanul BMW Seria 5 să pară mai sofisticat, ceea ce denotă și designul noilor jante bicolore. Este de apreciat că BMW a găsit echilibrul între a reîmprospăta designul într-un mod evident, dar fără să riște cu exagerări și detalii prea complicate. Până la urmă Seria 5 este un bestseller, care nu trebuie să țipe după atenție.

(Model BMW Seria 5 pre-facelift)

Dacă facelift-ul aduce un design mai reușit decât interpretarea inițială a actualei generații BMW Seria 5 rămâne să aflăm de la voi, în comentariile pe care ni le puteți scrie mai jos.

Sursa pozelor: BMWBlog.com

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account