ZVON: Noile BMW M3 și M4 vor fi oferite pentru început doar cu tracțiune spate

Markus Flasch, CEO-ul BMW M GmbH, a confirmat deja că noua generație a modelelor BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé vor fi dezvăluite în luna septembrie. Coodonatorul diviziei BMW M a anunțat și faptul că aceste modele vor fi propuse în configurații diverse, cu transmisie manuală sau automată și cu tracțiune spate sau integrală. De altfel, tracțiunea integrală xDrive va fi utilizată în premieră pentru modelele M3 și M4. Iar motorizarea va fi preluată de la SUV-urile BMW X3 M și X4 M și va dezvolta până la 510 CP.

Toate acestea sunt informații oficiale. Însă, mulțumită site-ului BMWBlog.com aflăm acum detalii suplimentare despre strategia de lansarea pe piață a noilor BMW M3 Sedan (G80) și BMW M4 Coupé (G82). Conform surselor BMWBlog.com, duo-ul de performanță va fi oferit inițial doar în varianta cu tracțiune spate. Startul comercializării acestor versiuni va avea loc la începutul lui 2021. Iar BMWBlog.com menționează că spre finalul lui 2021 gama va fi completată și cu variantele M3 și M4 echipate cu tracțiune integrală.

Așadar, se pare că BMW M vrea să înceapă cariera noilor M3 și M4 în configurații “tradiționale”. Ar fi de înțeles, pentru că acestă decizie ar comunica fanilor că nu renunță la principiile sale tehnice definitorii. Pentru SUV-urile M este natural de acceptat tracțiunea integrală. La fel, și pentru sedanul M5 și gama M8, care sunt modele corpolente cu putere și cuplu la nivel uriaș. Dar M3 și M4 încă sunt considerate modele ancorate în cutumele tehnice. Deci BMW M trebuie să scoată din mânecă Asul xDrive într-o manieră care să denote extinderea opțiunilor de configurație și abilitatea de a da o replică principalilor rivali.

Grație BMWBlog.com, mai aflăm și că într-adevăr BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé vor putea fi configurate cu cutie de viteze manuală doar împreună cu varianta de 480 CP a motorului cu 6 cilindri preluat de la BMW X3 M și X4 M. Conform BMWBlog.com, versiunile de 480 CP se vor numi “Pure”. Astfel, cei care doresc 510 CP vor trebui să îi strunească folosind transmisia automată cu 8 trepte.

Totodată, informațiile BMWBlog.com indică faptul că BMW M GmbH plănuiește versiuni M3 și M4 cu un și mai mare accent sportiv. Și, se pare că nu vor exista doar derivate CS pentru BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé, ci chiar și o ediție specială CSL. Această decizie ar fi în ton cu doleanțele exprimate de Markus Flasch. CEO-ul BMW M GmbH este un fan al acestor versiuni speciale și a declarat că vom vedea din ce în ce mai multe asemenea declinări în gama M.

Sursa informațiilor: BMWBlog.com

Imaginea din deschidere prezintă BMW Concept 4, conceptul de design care a prefigurat noua generație BMW Seria 4 Coupé, pe baza căruia va fi construit noul BMW M4 Coupé.

CLICK AICI pentru a vedea toate pozele și informațiile despre noul BMW Seria 4 Coupé.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account