BMW il angajeaza pe Frank Weber, fost inginer sef Chevrolet Volt

BMW demonstreaza inca o data angajamentul asumat cu viitoarele masini electrice BMW i. Un raport publicat de Automotive News Europe confirma ca BMW AG l-a angajat pe Frank Weber, fost director de produs la Opel si inginer sef in proiectul Chevrolet Volt.

Weber aduce expertiza sa si lectiile invatate in proiectul Volt, care vor fi aplicate la BMW i3, primul vehicul complet electric care va fi lansat pe piata in 2013. Weber va raporta direct catre Dr. Klaus Draeger, seful departamentului de R&D. Dupa cum mentioneaza Automotive News, angajarea lui Weber demonstreaza cat de mult apreciaza constructorii de valoare oamenii cu expertiza in mijloace alternative de propulsie, caci BMW prefera mai degraba sa-si dezvolte in interior talente pe care sa le promoveze, decat sa recruteze executivi de varf de la concurenta.

Weber este cetatean german si a lucrat la Opel din 1991, dupa ce si-a terminat studiile tehnice la Universitatea Darmstadt.

BMW Megacity este propulsat de o baterie litiu-ion cu capacitate de 35 kWH, amplasata sub podeaua vehiculului. Propulsia spate ramane element component al filosofiei BMW, astfel ca puterea este transmisa rotilor spate printr-un motor electric amplasat in spate, ce livreaza 150 CP. Autonomia de rulare asteptata este de maxim 160 km, iar viteza maxima de 153 km/h.

Masina utilizeaza materiale usoare din fibra de carbon. BMW este de parere ca a gasit o modelitate total radicala de a produce caroserie de tip monococa din fibra de carbon, la costuri scazute si perfect compatibila cu productia de serie, ce va reduce semnificativ greutatea vehiculului Megacity, imbunatatind nu doar autonomia de drum cat si acceleratia.

Vom vedea masina in avanpremiera la Jocurile Olimpice din Londra, de anul viitor.

[Sursa: AutoNews via AutoblogGreen ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account