Video: Dr Joerg Pohlman de la SGL despre fibra de carbon utilizata pe modelele BMW i

Cei de la Altairenlighten.com au discutat cu Dr. Joerg Pohlman, Director al SGL Automotive Carbon Fibers despre materialele din fibra de carbon si procesul de reciclare, performanta materialelor composite la impact si vehiculele electrice ultrausoare.

BMW Group si SGL Group sunt intr-o colaborare de tip joint venture, SGL Automotive Carbon Fibers, in care SGL Group detine 51% iar BMW Group 49 % din actiuni. Cei doi parteneri au construit o uzina de productie fibra de carbon la Moses Lake, in Washington, SUA. Noua uzina joaca un rol important in strategia celor doua companii, in scopul automatizarii productiei de plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP) ce va fi utilizat la viitoarele concepte.

Fibra de carbon produsa la Moses Lake este procesata la unitatile din Wackersdorf si Landshut. Wackersdorf produce tesaturi textile din fibra de carbon, care apoi sunt procesate la uzina BMW din Landshut si sunt transformate in componente ultrausoare CFRP pentru modelele BMW i3 si BMW i8. Ambele modele vor fi asamblate la uzina BMW din Leipzig. BMW i3, prima masina electrica de serie produsa de BMW Group, va fi lansata pe piata in 2013, urmata la scurt timp de modelul sport BMW i8.

Iata interviul video:

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account