BMW iX3 primește sistem de preîncălzire a bateriei, pentru a avea temperatură optimă înainte de încărcare

Constructorul bavarez anunță că, la cererea clienților, modelul electric BMW iX3 va fi echipat cu un sistem de preîncălzire a bateriei. Aceasta va asigura că temperatura bateriei este optimă înainte de a se ajunge la stațiile de încărcare rapide, de tip DC (curent continuu).

Acest sistem va echipa modelele BMW iX3 începând cu luna noiembrie a acestui an și va asigura că bateria este preîncălzită în timpul rulării, până se ajunge la stațiile de încărcare DC. Desigur, beneficiul este că încărcarea se face la capacitate maximă, deoarece viteza de încărcare, la fel ca și autonomia bateriei, depind de temperaturile de afară. Cu cât este mai frig, cu atât consumul de energie este mai mare, iar alimentarea cu energie electrică poate fi mai lentă. Noul sistem de preîncălzire compensează aceste condiții. Încălzirea bateriei este calculată pentru ca aceasta să aibă temperatura ideală până se ajunge la stația de încălzire. Și se iau în calcul și temperatura inițială a bateriei, autonomia rămasă și procentul de încărcare al bateriei.

BMW iX3 are sistem de încărcare capabil să alimenteze cu până la 150 kW de la stațiile rapide de tip DC. Când este cuplat la o asemenea stație are nevoie de doar 10 minute pentru a acumula energie suficientă pentru a-şi mări autonomia cu 100 de kilometri, conform ciclului de testare WLTP. Ciclul de încărcare de la 10 la 80% din capacitatea bateriei la o stație DC durează 32 de minute.

Modelul Sports Activity Vehicle (SAV) bavarez are baterie cu capacitate netă de 74 kWh și promite o autonomie de până la 460 km (WLTP). Iar motorul său electric oferă 210kW/286 CP şi 400 Nm, asigurând accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde.

În august 2021 a fost lansată versiunea actualizată a lui BMW iX3, care beneficiază de un design modernizat ca și restul gamei BMW X3. Prețurile versiunii BMW iX3 actualizată încep în România de la 65.093 de euro cu TVA inclus, conform configuratorului din site-ul oficial bmw.ro.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account