Zece motive pentru care nu trebuie să-ți cumperi un BMW M3

BMW M3

Un BMW M3 pornește de la 79.620 de euro, cu TVA inclus. Asta înseamnă exact 184,73 euro pentru fiecare cal-putere al mașinii sau 49,45 euro pentru fiecare kilogram al mașinii. Ce spune asta? Nimic.

De-a lungul istoriei, fiecare generație BMW M3 a fost considerată un succes universal acceptat, și de pământeni, și de marțieni, dar și de ființe din afara galaxiei. Cu toate asta, noi am găsit zece motive pentru care nu ar trebuie să îți cumperi noul BMW M3.

Motivul 1. Mașina consumă mult. Cu un motor de 3,0 litri și 431 CP, vei merge la benzinărie foarte des. Și chiar dacă BMW promite că M3 nu consumă mai mult de 8,8 l/100 km în regim mixt, știm cu toții că așa ceva chiar nu se poate. Așa că dacă tu vrei o mașină care să consume puțin, mai bine te orientezi către un Renault Clio 1.5 dCi. Cu M3 nu vei primi asta.

Motivul 2. Mașina costă multă. Cu un preț de listă de aproape 80.000 de euro, cu TVA inclus, BMW M3 nu e deloc cea mai ieftină mașină pe care o poți cumpăra. Variante mai ieftine ar fi un Logan 1.4 MPI sau un Hyundai i10. Dar nici una nu merge la fel de repede.

Motivul 3. Mașina merge repede. Cu un sprint 0-100 km/h în 4,3 secunde pentru varianta cu transmisie manuală, BMW M3 te va duce la viteze mari destul de repede. Și nu ai niciun motiv să-ți dorești asta. Varinatele mai lente sunt aceleași Logan 1.4 MPI sau Hyundai i10.

Motivul 4. Mașina te scapă de plictiseală. Dacă ești un contabil îngropat în foi de excel cel mai probabil metodele tale de distracție sunt fie o ieșire la mall, fie o aventură cu sania pe pârtiile de schi. Dacă ți-ai cumpăra un M3 nu te-ai mai plictisi niciodată și astfel ți-ai pierde slujba, familia și, eventual, casa.

Motivul 5. Mașina trebuie dusă pe circuit. Măcar din când când. Și pe circuit trebuie să mergi tare, trebuie să poți să controlezi mașina și trebuie să ai suficienți bani de combustibil, anvelope și, la un moment dat, de frâne noi. Și știm că nimeni nu vrea să meargă pe circuit cu un M3. Ar fi chiar un vis urât.

Motivul 5. Mașina are nevoie de anvelope. Spre deosebire de alte modele, cum ar fi un Logan 1.4 MPI sau un Hyundai i10, un BMW M3 chiar are nevoie de anvelope. Pentru că trebuie să accelereze, să ia viraje și să frâneze. Iar atunci când dimensunile anvelopelor sunt 255/40 R18 pe față și 275/40 R18 pe spate, cauciucul devine foarte scump. Mai exact 1.007 lei pentru o singură anvelope Michelin Pilot Super Sport pentru spate.

Motivul 6. Mașina nu te face pilot. Dacă ți-ai luat un M3 și până acum ai condus doar un Logan 1.4 MPI sau un Hyundai i10, atunci ai șanse mari să nu scapi cu bine din toate situațiile. Și atunci ai nevoie de ceva cursuri la o școală de pilotaj care să te-nvețe cum stă treaba cu mașina asta. Din fericire, oamenii de la Smart Driving România îți oferă ceea ce cauți.

Motivul 7. Există Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Haha 🙂

Motivul 8. Lumea își va da seama că ești sub papuc. Dacă într-adevăr erai liber și șeful în relația cu jumătatea ta mai bună, ți-ai fi luat un BMW M4. Așa, cu M3, toată lumea își va da seama că ai ascultat de nevastă și că ea a vrut un sedan premium spațios.

Motivul 9. Există BMW Z3 M. Care nu e ieftin, dar pe care poți să-l găsești undeva în jurul a 30.000 de euro într-o stare bună. Și îți rămân bani și pentru un BMW Seria 3 Touring pentru drumurile la supermarket.

Motivul 10. Vei avea mai mulți prieteni. Dacă îți iei un BMW M3, dintr-o dată, vei avea mai mulți prieteni. Și prietene. Ceea ce poate să devină un aspect dificil al vieții tale pentru că va trebui să-i plimbi pe toți cu mașina pentru a întreține relațiile de prietenie.

Voi ce motive pentru a NU vă lua un BMW M3 aveți? #haștagpamfelt

Descoperă colecția de accesorii BMW M:

colectia bmw mUrmărește testul nostru video cu BMW M4 Coupe pe Transfăgărășan:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account