Comparatie foto: BMW Seria 1 M Coupe, Audi RS3 si Audi TT RS

Bildvergleich-Audi-RS3-BMW-1er-M-Audi-TT-RS-Front

Odata cu lansarea noului BMW Seria 1 M Coupe, BMW incearca sa se pozitioneze ca lider in segmentul compact de masini super sportive. Constructorul bavarez se va confrunta in acest segment cu competitori precum Porsche Cayman S, Audi TT RS, si cu viitorul Audi RS3 Sportback.

Deoarece versiunea de serie a lui 1M nu e inca disponibila pentru drive-teste, ne-am hotarat sa comparam cateva din specificatiile acestor modele si designul lor. Echipat cu transmisia manuala cu sase rapoarte, tractiunea spate si suspensia lui M3, modelul BMW Seria 1 M Coupe reprezinta cel mai dinamic vehicul din clasa compacta premium.

Audi raspunde la provocare cu motoarele turbo cu cinci cilindri si celebrul sistem quattro disponibil pe noul RS3. Audi RS3 Sportback este propulsat de motorul de 2.5 litri ce produce 340hp (250kW) si cuplu maxim de 450Nm. Puterea este transmisa rotilor prin intermediul unei transmisii S tronic cu sapte rapoarte, iar tractiunea este integrala permanent. 1M este propulsat de motorul N4 twin-turbo de 3.0 litri si produce 335 CP si 450 Nm cuplu maxim, si chiar 500 Nm disponibili temporar in modul overboost. In timp ce zona rosie incepe la 1M in jurul valorii de 6500 rpm, la RS3 incepe de la 6800 rpm.

Audi TT RS are sub capota un motor turbo de 2.5 litri cu 5 cilindri si injectie directa, motorul fiind cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte. Agregatul produce 340 CP si 450 Nm in intervalul 1,600-5,300 rpm.

Daca ne uitam la performante, toate aceste modele au specificatii asemanatoare, dar cu abordari diferite. Ambele modele Audi au tractiune quattro, in timp ce BMW se bazeaza pe celebrul sistem de tractiune spate. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza la modelele Audi in 4,6 secunde, in timp ce BMW pretinde 4,9 secunde pentru 1M.

Bildvergleich-Audi-RS3-BMW-1er-M-Audi-TT-RS-Heck2

Din punct de vedere al designului, parerile sunt impartite, si se bazeaza mai ales pe preferintele personale. 1M imprumuta liniile de design frumoase si elegante ale lui Seria 1 Coupe, in timp ce RS3 preia stilul Sportback si creeaza un nou design. Audi TT RS se apropie ca design de Z4, dar cu linii de design elegante, de coupe.

La interior, toate cele trei masini aduc o infatisare unica: Audi vine cu reglajele si accesoriile sofisticate, iar BMW vine cu simplitatea si conceptul de orientare spre sofer.

Bildvergleich-Audi-RS3-BMW-1er-M-Audi-TT-RS-Innenraum

Haideti sa vedem cateva din fotografiile comparative. Asteptam in comentarii parerile voastre.

[Sursa: BimmerToday ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account