Festivalul M văzut de pe tocuri

După ce v-am relatat  experiența colegului Horațiu la Festivalul M, a venit vremea și pentru o perspectivă mai feminină. Raluca Lăzăruț este numele ei de domnișoară, dar acum puteți să-i spuneți Doamna BMWBlog. Iată cum a văzut ea lucrurile.

A treia oară la Nurburgring, a treia oară la M Festival. Tot aștept să se întâmple ceva nasol acolo sau să mă plictisesc pur și simplu de același circuit, aceeași cursă, același set-up, aceeași ploaie care însoțește invariabil weekendul ăla, același vibe și aceiași oameni care tânjesc după dezvăluirea în premieră a unui nou concept de mașină. Nu mi s-a întâmplat nici acum. „Nu te mai saturi”, îmi scria un prieten. Mda, e genul ăla de experiență de care nu doar că nu te mai saturi, dar parcă îți dă în fiecare an ceva nou, chiar dacă decorul se anunță același.

BMW-M-Festival-2016-148

Mă consider deja o veterană a evenimentului, așa că asta îmi dă dreptul să fiu cârcotașă, să fac comparații și să am așteptări mari. Cu toate astea, cel de anul acesta mi s-a părut cel mai reușit de până acum.

UWE_3096

E cel mai mare festival M din lume, organizat chiar în incinta Iadului Verde, începe odată cu primul zumzet al bolizilor și se termină după ce cursa de 24 de ore de la Nurburgring își desemnează câștigătorul. Sunt trei zile pline și intense pentru fanii BMW, genul de experiență prezentă pe bucket list-ul multor împătimiți ai automobilelor.

UWE_3291

Ca și participant la eveniment ai acces la niște padocuri extrem de bine amplasate în ceea ce privește vizibilitatea asupra cursei, așa că ai ocazia să savurezi efectiv manevrele înebunitoare ale șoferilor, e un amestec de adrenalină, cu plăcere și cu teama că s-ar putea întâmpla un accident chiar în fața ta, circuitul de la Nurburgring fiind considerat cel mai solicitant și mai periculos din lume.

BMW-M-Festival-2016-128

Înainte de începerea propriu-zisă a cursei auto, are loc și The M Corso, o întâlnire spectaculoasă de modele M, serii limitate și tuning, urmată de o defilare pe legendara pistă. Sigur că parcările pline ochii dinaintea corso-ului reprezintă o delectare pentru iubitorii de cai putere, toate întorc capetele, însă cireașa de pe tort e, binențeles, propria rundă pe circuit.

BMW-M-Festival-2016-140

Ăsta a fost motivul pentru care eu am trăit cea mai intensă experiență anul ăsta. Am fost pentru a treia oară pe Iadul Verde, dar a fost pentru prima dată când am savurat până în măduva oaselor adrenalina cursei. Este o cursă demonstrativă în general, mașinile merg în linie, lăsând distanțe egale, încât miile de spectatori de pe margine să le poată admira și să le poată fotografia. Cu asta am fost obișnuită. Ei bine, nu și anul ăsta. Unul din motivele pentru care ne-am bucurat de fantasticul traseu a fost poate și suflul proaspăt adus de noul șef al diviziei M, Frank Van Meel, care a condus prima mașina a convoiului și automat a dat tonul vitezei cu care s-a defilat în runda inaugurală. Spre deliciul șoferilor care nu sperau la o asemenea experiență.

UWE_3288

E pentru prima oară când am simțit pista și particularitățile ei, curbele incredibil de strânse, diferența de nivel mare între segmentele carosabilului și nebunia legendarului Inel.

BMW-M-Festival-2016-81

După ce se dă startul cursei de 24H de la Nurburgring, organizatorii M Festival mai au un moment super special pregătit pentru participanți, o plimbare cu elicopterul chiar deasupra circuitului. Pe lângă peisajul mirific pe care îl ai în timp ce elicopterul survolează, e spectaculos să urmărești competiția de sus. Iar dacă ai noroc de un pilot cu chef de aventură, elicopterul coboară ridicol de aproape de pistă. E o senzație unică.

BMW-M-Festival-2016-158-750x500

Întreg evenimentul gravitează în jurul mașinilor, fie că e vorba de celebra cursă, fie că e vorba de un model sau un concept nou dezvăluit de BMW și care întoarce capetele. Anul ăsta display-ul M arăta fantastic: BMW M4 GTS, M4 GTS Safety Car, BMW M3 Competition Package, BMW M2, 30 Jahre BMW M3,  BMW 760Li xdrive V12 Excellence. Dar nu e totul legat de cai putere, sunt trei zile cu muzică live, mâncare și băutură 24 de ore, ecrane enorme pe care poți vedea cursa și din alte unghiuri, oameni frumoși, relaxați și veseli și un good vibe.

BMW-M-Festival-2016-31

Festivalul M nu e doar cool, dar e ca vinul, devine din ce în ce mai bun pe măsură ce îmbătrânește.

Text/Raluca Lăzăruț Boeriu

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account