BMW Select propune rate lunare mici pentru utilizarea modelelor noi, fără obligația achiziției

Prin programul de finanțare Select oferit de BMW Financial Sevices, o dată la fiecare 3-4 ani poți conduce un model BMW sau MINI nou, pentru un avans de 10% și o rată lunară mică redusă considerabil, datorită valorii reziduale de până la 64%.

Noi românii avem un simț al proprietății foarte dezvoltat. Indiferent dacă vorbim de casă, mașină sau alte bunuri, nu prea concepem să plătim rate, iar la final să nu devenim proprietari. Însă, în SUA, Germania, Franţa sau Mare Britanie, peste 50% din totalul pieței de finanțare este reprezentat de finanțarea cu valoare reziduală mare. Astfel, vesticii aleg cu precădere alternativa de a plăti o rată doar pentru utilizarea unui bun. Această formulă de finanțare a înregistrat în ultimele luni creșteri substanțiale și în țări precum Cehia și Polonia. Valoarea reziduală ridicată permite stabilirea unei rate mai mici, ceea ce face accesibilă această alternativă. Iar la finalul contractului clientul are opțiunea, dar nu și obligativitatea, de a plăti valoarea reziduală pentru a deveni proprietar. Această formulă este implementată de BMW în România prin serviciile BMW Select și MINI Select. Sunt singurele soluții de leasing financiar cu valoare reziduală garantată disponibile în România și sunt accesibile pentru întreaga gamă de modele BMW și MINI. De altfel, în ultimul an, BMW Select a devenit o alegere din ce în ce mai populară în țara noastră, conform datelor publicate de BMW Group România: „Pentru primul trimestru 2017, nivelul de finanţări BMW Select a crescut de mai bine de două ori, de la o medie de aproximativ 3% din totalul finanţărilor BMW şi MINI, la un nivel de 8,5%. Cota creşte la peste 10% dacă este inclusă şi o flotă de 30 de modele MINI, una din cele mai importante achiziţii ale mărcii.”
Pentru modelele BMW Seria 1, Seria 2, Seria 3, X1 şi gama MINI, valoarea reziduală este de 64% pentru o perioadă de finanțare de trei ani. Acest pachet se numește Select 1%, fiindcă în medie ajungi să plătești rate de circa 1% din valoarea mașinii, timp de 36 de luni. Dar BMW Select este disponibil şi pentru celelalte modele ale mărcii, inclusiv BMW i, cu un nivel al valorii reziduale de 50%.
Conform estimărilor BMW, valoarea unui automobil nou poate să scadă cu 50-60% după primii 3 ani de utilizare. De aceea, este tentantă garantarea unei valori de revânzare de până la 64%, după 3 ani. Desigur, se aplică unele limite de utilizare, de până la 100.000 km rulați.
Drept urmare, clientului îi rămâne să plătească 36% din valoarea inițială a mașinii. Avansul minim perceput pentru această soluție de finanțare este de 10% din valoarea mașinii. Ratele includ CASCO şi asigurare GAP, garanţie extinsă BRI și BMW Service Inclusive (revizii). Astfel, utilizatorul scapă de multe bătăi de cap.


Ştefan Pricop, Manager BMW Financial Services România şi Bulgaria, explică: „Chiar dacă românii sunt tradiţional interesaţi de achiziţie, nu utilizare, am observat o creştere importantă a pachetelor BMW şi MINI Select în ultima vreme. Avem de partea noastră avantaje importante: libertate de alegere, costuri garantate, rate mai mici. Nu avem restricţiile leasingului financiar tradiţional, de a fi obligat să achiziţionezi automobilul la final, sau cele ale leasingului operaţional, unde trebuie returnat automobilul. Cu BMW şi MINI Select, clientul are la final de contract libertatea oricărei soluţii.”
Deci, dacă dorești să achiziționeazi automobilul la finalul contractului, poți să plătești valoarea reziduală integral, sau să apelezi la o finanțare. Însă, prin BMW Select, ai avantajul ca o dată la 3-4 ani să schimbi automobilul. Doar că trebuie să plătești din nou avansul de 10%, fiindcă începi un contract nou, pentru un alt automobil nou.
BMW Group România ne comunică și care au fost modelele cele mai populare în rândul clienților care au ales soluția BMW Select: „Până acum, programul Select a convins clienţii interesaţi de modele compacte şi medii (cele mai căutate modele fiind MINI şi BMW Seria 3), asigurând o rată redusă. Clienţii din clasa superioară (cel mai căutat fiind BMW Seria 7) au optat pentru BMW Select pentru o valoare reziduală predictibilă şi costuri controlate. În acelaşi timp, BMW şi MINI Select s-au dovedit interesante atât pentru clienţi individuali, cât şi pentru achiziţii de flote comerciale. De altfel, cea mai mare flotă de MINI contractată anul trecut a folosit programul MINI Select. În acelaşi timp, jumătate din vânzările BMW i3 către clienţi individuali s-au făcut prin BMW Select.”
Soluțiile precum BMW Select prin care plătești doar pentru utilizarea mașinii sunt la început, mai ales în partea de Est a Europei, însă la nivel global acest trend crește constant. Diversele servicii de car sharing au căpătat o amploare impresionantă, iar constructorii încearcă mereu servicii noi care au la bază vinderea dreptului de utilizare a vehiculului, nu comercializarea acestuia. De exemplu, Cadillac are un program prin care propune clienților opțiunea prin care pentru 1.500 de dolari pe lună să poată să conducă orice model din gama sa. Așadar, oricum s-ar diversifica schemele acestea, este clar că serviciile de vânzare a drepturilor de utilizare va vor deveni o parte majoră a planului de business pentru fiecare constructor auto sau chiar și moto.

Programul Select face parte din pachetul de soluții de finanțare BMW Financial Services şi MINI Financial Services oferit în parteneriat cu Unicredit Leasing România, disponibil pentru modelele BMW, MINI, BMW Motorrad, atât noi, cât şi rulate. Pentru detalii complete despre BMW Select accesați bmwnews.ro/bmw-select/

BMW Group România oferă tipul de finanțare Select și pentru gama de motociclete BMW Motorrad, pe care o descrie astfel:

„Primăvara acestui an a marcat lansarea 3asy Ride Select pentru BMW Motorrad. Pentru prima dată, o motocicletă beneficiază de o soluţie de finanţare competitivă, la nivelul pieţei auto. Pachetul urmăreşte toate elementele unui program complet de finanţare. Avansul a fost redus, în premieră, de la 33% la 20%. Cu o valoare reziduală garantată de până la 50%, clientul are, pentru prima dată, libertatea să aleagă la finalul perioadei între trei opţiuni: să plătească valoarea reziduală şi să intre în posesia motocicletei, să refinanţeze valoarea reziduală cu un nou leasing sau să returneze motocicleta fără a mai fi nevoie să plătească valoarea reziduală. Această soluţie vine şi cu beneficiul unei rate deosebit de mici. Dobânda este de asemenea competitivă, dobândă fixă de numai 3,99% pentru finanţare euro şi 4,99% pentru lei. Există, în premieră, şi posibilitatea unei achiziţii în 12 rate egale, fără dobândă şi cu valoare reziduală 1%, ca alternativă la finanţarea cu valoare reziduală 50%. Pentru un leasing pe o perioadă mai mare de 24 de luni, clienţii beneficiază de extinderea gratuită a perioadei de garanţie pe toată perioada contractului de leasing.
În colaborare cu Groupama, BMW Motorrad a creat şi cea mai competitivă ofertă de CASCO din piaţă. Cota anuală este de 5,9% pe an pentru opţiunea „Complet” şi 4,4% pentru opţiunea „Anotimpuri”. Cu absolvirea unui curs de siguranţă de la unul din cei doi traineri acreditaţi BMW Group (Rider Academy sau Ridex), cotele scad la 4,9%, respectiv 3,9% pe an – o valoare la nivelul celei din piaţa auto.

Pentru detalii complete despre 3easy Ride Select accesați bmwmotorradnews.ro/3asy-ride-select/

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account