Gerovital
Gerovital
Gerovital

BMW i Ventures anunţă o investiţie strategică la Zendrive

BMW i îşi extinde portofolilul de servicii inovatoare de mobilitate. BMW i Ventures a anunţat o nouă investiţie în Zendrive. Aceasta este o companie care a dezvoltat un sistem de analize destinat îmbunătăţirii comportamentului la volan pentru şoferii companiilor cu flote de automobile. Sistemul foloseşte o aplicaţe smartphone pentru monitorizarea diverşilor parametrii de condus şi oferă resurse de analiză urmărind o serie de parametrii precum manevre bruşte, viteză, convorbiri la telefon, durata călătoriei, vreme.

Ultimă investiţie BMW i Ventures se adaugă unor serii de proiecte în care BMW a investit deja: JustPark, ParkAtMyHouse, Chargepoint, Life360, Chargemaster şi MyCityWay.

„Sunt încântat că BMW i Ventures a făcut o nouă investiţie strategică. Aceasta este primul dintr-o serie de anunţuri de investiţii, care vor fi făcute în lunile ce urmează”, a declarat Ulrich Quay, director general BMW i Ventures, LLC. „Zendrive reprezintă un mare plus pentru portofoliul nostru şi promovează viziunea BMW Group privind o mobilitate confortabilă, sigură şi eficientă. Prin optimizarea modelelor de navetă şi condus pentru călătorii mai sigure şi mai confortabile, BMW şi Zendrive vor găsi modalităţi de a coopera şi mai bine pe servicii inovatoare în conexiune cu automobilul.”

Jonathan Matus, director executiv Zendrive: „Ca partener şi investitor, orientarea BMW este incredibil de valoroasă în efortul nostru de a regândi transportul. Angajamentul lor faţă de susţinerea unor servicii de mobilitate sigure, eficiente şi accesibile se aliniază perfect cu instrumentele folosite de Zendrive pentru analiza conducătorilor, ceea va îmbunătăţi transportul tuturor.”

Despre Zendrive
Fondată în 2013 şi având sediul la San Francisco (California), Zendrive îşi propune să dezvolte un program de analize pentru a face condusul mai bun, mai sigur şi mai eficient prin date şi analize îmbunătăţite. Avantajul Zendrive este că nu necesită hardware specializat, ci se bazează pe o aplicaţie smartphone. O analiză este realizată după trei parametrii (concentrare, control şi atenţie) şi propune direcţii de îmbunătăţire ale şoferului. În acelaşi timp se oferă o platformă pentru dezvoltarea de diverse aplicaţii pentru monitorizarea şi analiza stilului de condus.

Printre clienţii Zendrive se numără companii rideshare, parcări cu valet şi alţi furnizori de servicii. Printre investitori se numără First Round Capital, BMW i Ventures şi Bill Ford’s Fontinalis Partners, precum şi fondatorii Yahoo, PayPal şi GenRe. Pentru mai multe informaţii despre Zendrive, accesaţiwww.zendrive.com.

Despre BMW i Ventures
BMW Group a creat BMW i Ventures – o companie de capitaluri de risc cu sediul în New York City – pentru a face investiţii iniţiale şi ulterioare cu potenţial ridicat în domeniul serviciilor de mobilitate. Aceste sunt servicii care fac mobilitatea mai inteligentă, mai eficientă şi mai flexibilă.

BMW i Ventures are drept scop parteneriate strategice pe termen lung, în special în domeniile electromobilităţii, navigaţiei, parcărilor, car sharing şi soluţiilor intermodale de mobilitate.

BMW i Ventures este o componentă a brandului BMW i, care se ocupă de designul şi dezvoltarea automobilelor vizionare şi a serviciilor de mobilitate şi de o nouă percepţie a conceptului premium condusă după principiul dezvoltării durabile.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account