BMW Vision ConnectedDrive: Designul Exterior

Cand apare un nou model BMW, discutiile care apar sunt legate in principal de design, iar in ultima vreme, totul porneste de la ideile de design ale lui Chris Bangle versus cele ale lui Adrian von Hooydonk.

Fara indoiala ca cel mai recent model, BMW Vision ConnectedDrive a fost conceput sub umbrela lui Adrian Van Hooydonk. Se spune ca de la idee si pana la executia sa si finalizarea proiectului, a durat circa 12 luni pentru realizarea conceptelor BMW Vision, si suntem de parere ca timingul este corect si in ce priveste conceptul ConnectedDrive.

Ca si conceptul anterior, Vision EfficientDynamics, cel mai nou studiu de design de la BMW prezinta linii de design futuriste, create cu ajutorul abordarii de tip layering, initiate odata cu primul concept Vision. Roadsterul cu doua locuri are liniile caracteristice Vision Concept: capota lunga, consolele scurte si partea frontala puternica si indrazneata.

In cadrul unui comunicat de presa, BMW a oferit mai multe detalii descriptive despre noul concept.

Prin caracteristicile de design în stilul specific BMW, prin capota lungă care se contopeşte cu parbrizul, prin ampatamentul lung şi poziţia scaunelor mult în spate, prototipul ilustrează fuziunea dintre exterior, interior şi mediu, care este posibilă numai prin BMW ConnectedDrive. Suprafeţele, foarte expresive, sunt accentuate de liniile cursive distinctive. Principiul suprafeţelor distincte (layers) care a fost prezentat în premieră la BMW Vision ConnectedDrive, prin care componentele individuale trebuie să preia anumite sarcini, a fost implementat atât la interior, cât şi la exterior. Senzorii integraţi în faruri şi în stopuri ajută la monitorizarea situaţiilor din trafic şi a mediului. Antenele, aflate în locul oglinzilor retrovizoare, transmit informaţii către lumea exterioară şi comunică cu sateliţii de navigaţie.

Avand proportii bine stabilite de roadster, liniile de design se desfasoara peste suprafata caroseriei masinii. Rezultatul este un joc de lumini si umbre care confera o latura fascinanta si puternic emotionala acestui studiu de design. Rotile expresive de 20 toli subliniaza si ele caracterul sportiv si dinamic al vehiculului.

Partea frontala a lui BMW Vision ConnectedDrive prezinta caracteristicile tipice unui design BMW, cu o orientare puternic orizontala, care subliniaza latimea. Grila rinichi si farurile rotunde duble au fost desenate intr-o forma prelungita si confera partii frontale o expresie moderna si dinamica.

Sub acestea, doua prize mari de aer evidentiaza si mai mult latimea masinii, si in plus ii da aspectul sportiv. Usile au o particularitate de design si reprezinta o trasatura distincta in designul exterior al BMW Vision ConnectedDrive. Usile au fost dezvoltate cu gandul la mecanismul electro-mecanic de pe BMW Z1, care poate fi condus cu usile deschise. Ideea a fost acum preluata la BMW Vision ConnectedDrive si modificata astfel incat doua elemente glasante ale usii – unul pe interior si altul pe exterior – dispar pur si simplu in caroseria masinii atunci cand usa este deschisa, permitand accesul inauntru. Atunci cand partea exterioara gliseaza inainte, partea interioara dispare in spatele vehiculului printr-o miscare in directia opusa. Si BMW Vision ConnectedDrive poate fi condus cu usile exterioare deschise.

Si partea spate beneficiaza de doua prize mari de aer care fac legatura formal cu partea frontala si subliniaza sportivitatea masinii si in spte. Stopurile, plasate la marginile laterale ale vehiculului, beneficiaza de forma distincta de L si sunt puternic reliefate.

Ca si in partea frontala a masinii, tehnologia cu senzori e implementata si in stopuri. Conceptul de layering utilizat la interior, unde o componenta joaca mai multe roluri, e extins si la exterior.

Conceptul BMW Vision ConnectedDrive a fost creat de la bun inceput ca roadster, pentru ca masina sa poata evidentia cel mai bine conceptul creativ, prin intermediul designului de roadster. Vazut de deasupra, designul interior, conceptul de iluminare si designul exterior sustin fara nicio indoiala declaratia: BMW ConnectedDrive.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account