Interiorul modelului BMW Seria 1 Sedan preia elemente de la noul X1

BMW Seria 1 Sedan va debuta în China în 10 zile, iar anticiparea este alimentată de prima poză cu interiorul acestui model.

Acesta este prima imagine cu interiorul modelului BMW Seria 1 Sedan care va debuta la Salonul Auto din Guangzhou (19-27 noiembrie 2016) și va fi comercializat cel puțin pentru început exclusiv în China.
BMW a avut destule subansamble gata pregătite pentru a crea Seria 1 Sedan la costuri cât mai abordabile, fapt care se vede inclusiv în designul interiorului. Practic, canalul median dintre scaunele față, precum și ceasurile de bord și volanul sunt par preluate de la noul X1. Însă liniile planșei de bord au fost personalizate pentru sedanul compact.
Din noile poze de exterior observăm că farurile duble vor adopta semnătura luminoasă cu profile mai angulare.

BMW-1-Series-Sedan-front-fascia

Va fi Seria 1 Sedan disponibil și în Europa?
De curând au apărut zvonuri conform cărora BMW studiază fezabilitatea producerii Seriei 1 Sedan inclusiv în Brazilia. Este vorba despre uzina BMW Group din Araquari (statul Santa Catarina), unde sunt construite modele precum X1, X3, Seria 1 cu 5 uși, Seria 3 sedan sau MINI Countryman.
Cert este că BMW ezită pentru moment să propună acest model în piețe tradiționale, precum Europa sau SUA. Cel mai pertinent motiv pe care îl putem bănui este faptul că Seria 1 Sedan are tracțiune pe puntea față și poate că producătorul german se gândește că asta nu ar fi pe placul clienților tipici BMW. Însă dacă ne uităm la succesul modelelor X1 și Seria 2 Active Tourer, modele cu care Seria 1 Sedan împarte platforma tehnică, putem spune că ar avea de fapt puterea de a atrage clientelă nouă. De altfel, faptul că Seria 1 Sedan are tracțiune față ar putea fi o decizie eficientă, deoarece sedanul compact nu ar ispiti clientela Seriei 3. Și ar fi, totodată, un rival pentru Audi A3 sedan și Mercedes-Benz CLA, care se bucură de vânzări consistente în Europa.
Singurul indiciu că BMW ar putea să ia în seamă până la urmă aducerea lui 1 Sedan în Europa a fost testarea prototipurilor acestui model în Europa, inclusiv pe circuitul Nurburgring. În orice caz, BMW se află într-o perioadă de clarificare a strategiei pentru viitorul Seria 1. De altfel, zvonurile despre acesta sunt variate. Unele spun că Seria 1 hatchback ar putea trece la tracțiune față, urmând ca Seria 2 Coupe și cabriolet, precum și un eventual Seria 2 GT, să păstreze tracțiunea spate.

P90227052_highRes_the-all-new-bmw-1-se

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account