Nissan Maxima mai rapid decât un BMW 328i – Ce glumă bună

S-a întors lumea cu fundul în sus și fundul a început să scape gaze pentru că Nissan tocmai ce au lansat un video în care se laudă că al lor Maxima este o mașină mai rapidă decât un Audi A4 și chiar decât un BMW 328i. Chiar dacă nouă ne plac mașinile ieftine care doboară performanțele celor scumpe, cu pretenții, în cazul de față suntem puțini sceptici. Plus că nici ieftină nu e.

Nissan Maxima este o mașină care ar trebui să rivalizeze cu Honda Accord, Toyota Avensis sau Mazda 6 (în versiunile lor americane) nicidecum cu Audi, BMW sau Mercedes, dar clipul este unul care vrea să-i convingă pe credulii americani că mărcile germane nu merită banii în plus dacă nu sunt în stare să scoată un timp mai bun pe circuit.

Clipul este filmat pe circuitul de la Buttonwillow, textul este unul desprins din comunicatul de presă, iar măsurătorile sunt cel puțin îndoielnice. Dacă un Nissan Maxima cu tracțiune față și cutie CVT este mai rapid pe acest circuit de 2,8 kilometri decât o  Accura TLX, un Audi A4 2.0 TFSI și un BMW 328i asta nu înseamnă că este o mașină mai bună, deși ne îndoim că în lumea reală, fără regizori și scenariști, acest lucru se poate întâmpla în realitate.

La final Nissan Maxima este mai rapid  cu 2,71 secunde față de Audi, cu 2,08 secunde mai rapid decât Accura și cu 0,98 secunde mai rapid decât BMW 328i. Altfel spus, ei încearcă să ne spună că e nevoie de un Nissan cu un V6 de 3,5 litri și 300 CP pentru a fi cu nici o secundă mai rapid decât un BMW cu un motor de doi litri și 245 CP. Unde mai pui că Nissan-ul e doar cu 1.000 de euro mai ieftin decât BMW-ul. Hai să râdem puțin…

Genul ăsta de reclamă ar trebui inclusă în aceeași categorie cu reclamele la bănci unde vedem oameni fericiți că banca îi ajută să-și cumpere un telefon în rate, dar nu-i arată și pe ăia care și-au pierdut casele și dorm pe străzi din cauza lor. Așteptăm însă replica celor de la Accura, Audi și BMW și sperăm să fie usturătoare și umilitoare, deși am putea spune că cea mai mare pedeapsă ar fi să nu-i bage în seamă.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account