Noul BMW Seria 3: Prețuri, motorizări, versiuni și opționale

Noul BMW Seria 3

Noul BMW Seria 3 a fost prezentat în urmă cu două luni, iar acum avem în sfârșit prețurile complete, versiunile de echipare, motorizările disponibile și echipamentele opționale valabile pentru România. Totuși, pentru că noul BMW Seria 3 are mai multe versiuni de echipare – Standard, Advantage, Sport Line, Luxury Line și M Sport -, configurarea unui model s-ar putea să fie destul de complicată.

Noul BMW Seria 3 – Prețuri, motorizări, versiuni și opționale – Echiparea Standard

Practic, acum ai 82 de variante pentru noul BMW Seria 3, ținând cont aici de versiunile de motorizare și echipările diferite pentru fiecare dintre versiunile de motorizare. Deci, așa cum spuneam, lucrurile nu sunt foarte simple. Dar să începem cu începutul. Noul BMW Seria 3 Sedan 318i, în versiunea de echipare Standard, are un preț de listă de pornire de 31.868 euro, cu TVA inclus. De banii ăstia primești un motor de 1,5 litri, cu trei cilindri, ce dezvoltă 136 de cai-putere, care promite un consum mixt de 5,1 l/100 km și care emite 119 g CO2/km. Prin comparație, un Mercedes-Benz C 160 Limuzină are un preț de listă de 32.376 euro, cu TVA, deci prețul de pornire este aproximativ 500 de euro mai mare, dar nu am luat în calcul oferta de echipamente oferite în acestă versiune de listă. Următoare versiune de motorizare pentru noul BMW Seria 3 Sedan este 320i (2,0 litri, patru cilindri, 184 CP) și are un preț de pornire, în echiparea Standard, de 35.650 euro, cu TVA inclus. Versiunea cu tracțiune integrală, 320i xDrive, are un preț de listă de 38.192 euro, cu TVA inclus. Mergând mai departe, ajungem la una dintre noutățile gamei și anume 330i. Acestă versiune de motorizare are un motor pe benzină de 2,0 litri ce dezvoltă 252 de cai-putere și are un preț de listă de 41.912 euro, cu TVA inclus. Acestă versiune de motorizare este disponibilă și cu tracțiunea integrală xDrive (ce vine la pachet și cu transmisia automată), astfel că prețul pentru BMW Seria 3 Sedan 330i xDrive (AT) pornește, pentru echiparea Standard, de la 46.624 euro, cu TVA inclus.

Noul BMW Seria 3

Motorizările diesel din gama noului BMW Seria 3 pornesc de la versiunea 316d (2,0 litri, patru cilindri, 116 CP). Acestă motorizare are un preț de listă de 33.418 euro, cu TVA inclus. Următoarea motorizare pe listă, 318d, pune la bătaie 150 CP și poate fi configurată cu tracțiune spate sau tracțiune integrală. Prețul de pornire pentru noul BMW Seria 3 Sedan 318d este de 35.216 euro, cu TVA inclus, în timp ce versiune 318d xDrive are un de listă de 37.696 euro, cu TVA inclus. Mai departe, ajungem la 320d EfficientDynamics Edition, o versiune ce dezvoltă 163 CP și promite un consum mixt de 3,9 l/100 km și 102 g CO2/km, de la un preț de listă de 38.130 euro, cu TVA inclus. Fix același preț în are și versiunea 320d, ce dezvoltă 190 CP, consumă 4,0 l/100 km și emite 106 g CO2/km, așa că de ce să renunți la 27 de căluți în favoarea unui 0,1 l/100 chiar nu știu. Noul BMW Seria 3 Sedan 320d xDrive are un preț de listă de 40.610 euro, cu TVA inclus. Cea mai puternică motorizare diesel de 2,0 litri este 325d, ce dezvoltă 218 cai-putere și are un preț de listă de 41.292 euro, cu TVA inclus. Am ajuns în sfârșit și la motorizările diesel cu șase cilindri, iar prima dintre ele este 330d (AT) și are un preț de listă de 48.360 euro, cu TVA inclus. De banii ăștia primești 258 de cai-putere și un consum mixt de 4,9 l/100 km. Noul BMW Seria 3 Sedan 330d xDrive (AT) pornește de la 50.840 de euro, cu TVA inclus.

Noul BMW Seria 3

Probabil că acum, după ce am înșirat aici prețurile, te interesează și ce oferă echiparea Standard. Ei bine, pe lângă o serie de chestii aproape stupide puse pe lista de echipamente standard, cum ar fi „praguri portiere față și spate”, „5 locuri” sau „scaune standard pentru conducătorul auto și pasagerul față”, pe lista de echipamente standard se numără și unele utile. De exemplu, aerul condiționat automat, volanul multifuncțional, senzori de ploaie, funcție auto start/stop, anvelope runflat, jante din aliaj, multe airbag-uri și cam toate dotările de bun-simț la care te-ai aștepta la o mașină ce are un preț de pornire de peste 30.000 de euro.

Noul BMW Seria 3

Noul BMW Seria 3 – Prețuri, motorizări, versiuni și opționale – Echiparea Advantage

Dup nivelul de echipare Standard, urmează nivelul de echipare Advantage. Practic, pentru a beneficia de această echipare trebuie să plătești cu 806 euro mai mult decât pentru modele din versiunea de echipare Standard. Nu băgăm mâna în foc că acest lucru se aplică pentru chiar toate motorizările, dar noi am făcut un calcul „random” și a ieșit diferența asta, de 806 euro. Ce primești în plus? Aici e puțin neclar pentru că nu știm „pe de rost” toate dotările de la BMW, dar în PDF-ul pe care l-am primit, scrie că versiunea Advantage are în plus „Pachet compartiment depozitare”, dotare care, luată separat, are un preț de 158 de euro, cu TVA inclus. Mai primești în plus „Sistem de asistență la parcarea cu spatele (PDC)” – preț separat: 516 euro, cu TVA inclus -, și mai primești și „Pilot automat cu funcție de frânare” – 326 euro preț separat. Practic, luate separat, cele trei dotări pe care echiparea Advantage le oferă în plus față de echiparea Standard costă fix 1.000 de euro, cu TVA inclus. Asta înseamnă că BMW îți oferă un discount de 194 de euro pentru pachetul cu cele trei dotări.

Noul BMW Seria 3

Ce îți oferă versiunea Advantage și nu poate fi oferit de versiunea Standard sunt trei versiuni de motrizare. Astfel, noul BMW Seria 3 Sedan 340i și 340i xDrive nu sunt disponibile în echiparea Standard. Cu un motor cu șase cilindri în linie, de 3,0 litri, 340i dezvoltă 326 de cai-putere, promite un consum mixt de 7,4 l/100 km și are un preț de listă de 51.450 euro, cu TVA. Versiunea cu tracțiune integrală are un preț de listă de 53.940 euro, cu TVA inclus. O altă motorizare ce nu este disponibilă pentru echiparea Standard este 335d xDrive (AT). Tot cu șase cilindri în linie, această motorizare de 3,0 litri dezvoltă 313 CP și are un consum mediu de 5,4 l/100 km. Noul BMW Seria 3 Sedan 335d xDrive (AT) are un preț de listă de 55.180 euro, cu TVA inclus.

Noul BMW Seria 3

Noul BMW Seria 3 – Prețuri, motorizări, versiuni și opționale – Echiparea Sport Line

Următoarea echipare, în ordinea prețurilor este Sport Line. Modele din acestă versiune de echipare sunt cu 2.976 de euro mai scumpe decât cele din echiparea Standard, dar vin și cu o serie generoasă de dotări de „design” și funcționale. Pe lângă toate echipamentele deja oferite în echipările Standard și Advantage, Sport Line vine cu tapițerie din stofă „Corner Antracit/ Inserții gri”, dar și cu volan sport îmbrăcat în piele, jante din aliaj ușor pe 17” sau 18”, scaune față sport, precum și o serie de ornamente exterioare care ar putea să te atragă. Printre ele se numără capace negre pentru oglinzi, bară spate în negru lucios, țeavă de eșapament în negru cromat și alte câteva briz-briz-uri.

Noul BMW Seria 3

Noul BMW Seria 3 – Prețuri, motorizări, versiuni și opționale – Echiparea Luxury Line

Dacă echiparea Sport Line nu e pe gustul tău, noul BMW Seria 3 poate fi echipat și în versiunea Luxury Line. În comparație cu echiparea StandardLuxury Line este mai scumpă cu 4.650 de euro, dar acești bani sunt justificați dacă arunci un ochi pe echipamentele incluse în oferă. Astfel, pe lângă toate dotările echipării Advantage, Luxury Line aduce tapițierie „Maro Saddle / Inserții maro cu panou de instrumente în două nuanțe”, jante din aliaj pe 17” sau 18”, ornamente din lemn, pachet de lumini, inserții cromate în grila frontală, iluminare ambientală în două tonuri, inserții cromate pe consola centrală. Sincer să fiu nu știu cât de bine arată un BMW Seria 3 cu inserții din lemn și inscripționări „Luxury” în exterior, așa că, dacă ar fi după mine, aș rămâne la echiparea Sport Line și aș mai pune depoarte și vreo 2.000 de euro.

Noul BMW Seria 3

Noul BMW Seria 3 – Prețuri, motorizări, versiuni și opționale – Echiparea M Sport

Echiparea de top în acest caz este chiar M Sport. Acestă echipare este mai scumpă cu aproximativ 874 de euro decât Luxury Line. Practic, acestă versiune de echipare te lasă să-ți configurezi noul BMW Seria 3 astfel încât să arate cât mai sportiv, dinamic și agresiv, chiar dacă sub capotă ai un motor în trei cilindri de 1,5 litri. Ceea ce e puțin ciudat, ținând cont de faptul că un 320i în echiparea Standard este cu 5.524 de euro mai ieftin decât un 320i în echiparea M Sport. Dar fiecare face ce vrea cu banii lui, iar important este faptul că echiparea M Sport are, pe lângă dotările echipării Advantage, vopsea specială, tapițerie în combinație Alcantara/stofă, scaune față sport, ornamente interioare din aluminiu, pachet de lumini, suspensie M Sport, volan M îmbrăcat în piele, pachet aerodinamic M, jante din aliaj pe 18”, țeavă de eșapament cromată și altă câteva accesorii pe aceeași temă.

Noul BMW Seria 3

Noul BMW Seria 3 – Prețuri, motorizări, versiuni și opționale

Acum că am terminat cu versiunile de echipare și cu motorizările, trebuie să dicutăm puțin și despre echipamentele opționale. Prima opțiune mai costisitoare – 2.042 euro -, care-mi sare-n ochi este „BMW ConnectedDrive Advanced”, un pachet ce conține sistemul de navigație Business, o conexiune pentru smartphone și panou instrumente de bord, conținut extins. Pachetul „Driving Assistance” costă 2.317 euro, cu TVA inclus, și conține cameră de luat vederi pentru mersul cu spatele, sistem de avertizare la schimbarea de rulare, „Driving Assistant”, și cameră de luat vederi cu perspectivă panormaică. Tapițeria din piele Dakota îți va mai scoate din buzunar aproximativ 1.800 de euro, în timp ce transmisia automată Steptronic costă 2.263 de euro, cu TVA inclus. Dacă vrei să ai și TV în noul BMW Seria 3 trebuie să mai scoți 1.042 de euro, iar dacă vrei un sistem de sunet Harman Kardon trebuie să te mai scotocești de încă 1.147 de euro. Lista e foarte lungă și n-are sens să o înșirăm pe toată aici.

Un alt lucru ce merită punctat este acela că BMW îți oferă în cazul achiziției unui BMW Seria 3 nou (sau al oricărui alt model) revizii gratuit pentru cinci ani, în limita a 100.000 de kilometri.

Pentru mai multe detalii accesează pagina oficială BMW România.

A apărut primul număr al revistei BMW Blog România.

Promo BBR_Nr. 1

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account