Top 5 filme cu BMW-uri

E la modă ca producătorii auto să-și promoveze mașinile în filme, dar norocul BMW-urilor este că de multe ori sunt folosite în scene de acțiune unde au prilejul să-și pună în valoare talentul actoricesc. Noi am făcut un top cinci cu filmele unde BMW primește roluri principale.

Locul 5

Mesrine este un film inspirat din realitate despre un gangster francez pe nume Jacque Mesrine, rol jucat de Vincent Cassel. Se pare că gangsterul ăsta francez a făcut la un moment dat suficiente spargeri, răpiri și crime, încât ajuns să-și permită un BMW 528i de care s-a bucurat din plin, dar care a atras și o atenție nedorită asupra lui. Filmul este chiar bun, are o notă de 7,6 pe IMDB.

Locul 4

The Wolrd Is Not Enough este un film din seria James Bond, de pe vremea când Pierce Brosnan juca rolul agentului cu lipici la dame, mașini și răufăcători cu superputeri. Aici Bond are ca jucărie personală un BMW Z8 de toată frumusețea, echipat cu gadgeturile necesare oricărui spion care are misiunea de a salva omenirea. Din păcate, deși mașina îi salvează viața de multe ori, acesta este sacrificat în cele din urmă pe altarul scenelor dramatice, când este tăiat în două de un flex gigantic.

Locul 3

The Chase este comedie romantică de acțiune (uite că există și așa ceva) în care joacă Charlie Sheen înainte să devină un „învingător”. Filmul este în mare parte o mare scenă de acțiune, cu un BMW 325is coupe roșu în centrul atenție.  Mașina aparține unei domnișoare de viță nobilă, iar Charlie este cel care o ia ostatic de dragul de a-i arăta cum se conduce o mașină ca asta când ești sărac și condamnat la închisoare pe viață. Filmul are câteva momente în care BMW-ul este supus la câteva cascadorii dure.

Locul 2

Înainte să se transforme într-o reclamă prelungită pentru Audi, Transporter a fost un film de acțiune ușurel, despre un șofer care accepta meserii riscante la volanul unui BMW Seria 7. Deși are multe scene de acțiune de tot râsul, în care cutia aia automată este frecată de sus în jos degeaba, filmul este o referință când vine vorba de scene cu mașini în acțiune. Jason Statham știe și nițică bataie, deci nu are cum să te dezamăgească decât dacă e o seară în care te uiți de obicei la filme de Tarkovski sau Kubrick.

Locul 1

Ronin este un film cult, renumit pentru scenele de acțiune cu mașini. Toate urmăririle au avut în spatele volanului piloți/cascadori adevărați și au fost filmate în locații reale, nu s-au folosit de studiouri sau efecte speciale. Mașinile folosite au fost abuzate pe străduțe înguste, forjate de-a binelea pentru cât mai mult realism și asta se vede din tensiunea creată prin astfel de mijloace. În rolul principal se află Robert de Niro, un motiv în plus pentru a vedea filmul. Mașina care iese în evidență este acest BMW E34 care se ia la harță cu un Peugeot.

Dacă aveți și propuneri sau recomandări cu filme unde putem vedea BMW-uri în acțiune…ne puteți lăsa un comentariu.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account