VIDEO: Conceptul BMW ZBF-7er a fost muză pentru Seria 7 E65 și prevestea revenirea grilelor verticale

În prezent opiniile sunt împărțite despre grilele frontale mari și verticale ale noii generații de modele BMW. La fel cum la începutul anilor 2000 BMW a creat controverse cu limbajul de design nonconformist al lui Seria 7 E65. Însă încă de la jumătatea anilor ’90 lucra la asemenea teme de design. Iar acum BMW Group Classic ne dezvăluie prin intermediul canalului său de You Tube conceptul BMW ZBF-7er, care prefigura în 1996 grila verticală, interiorul lui E65 precum și sistemul iDrive, inclusiv pentru pasagerii din spate.

Cel care ne oferă detalii din culisele realizării acestui concept este Joji Nagashima, unul dintre designerii de caroserii pentru modelele BMW, care lucrează în cadrul companiei germane din 1988.
Joji Nagashima povestește că ZBF-7er a făcut parte dintr-un proiect care avea rolul să imagineze designul modelelor esențiale din gama BMW, adică Seria 3, Seria 5 și Seria 7. De altfel, literele ZBF din denumirea conceptului înseamnă Zukunft BMW Familie, care se traduce Familia BMW Viitoare.

Influența pe care a avut-o conceptul BMW ZBF-7er este evidentă în ceea ce privește Ideile stilistice și configurația interiorului. Designul planșei de bord, ecranul central multifuncțional montat sub o cupolă au prefigurat interiorul lui BMW Seria 7 E65, care a fost lansat în 2001. De asemenea, BMW ZBF-7er are și butoane multifuncționale care sunt clar un pas spre ceea ce avea să devină sistemul iDrive introdus de E65. Mai mult de atât, inclusiv pasagerii locurilor din spate dispuneau de acest tip de comenzi multifuncționale.

O tehnologie futuristă pentru acea perioadă erau și camerele video care înlocuiau oglinzile retrovizoare. Alegerea acestei soluții a fost motivată de avantajul aerodinamic.

 

La exterior, un element distinct este grila frontală verticală, cu dimensiunii mari. Aceasta ne arată că BMW a luat în calcul revenirea la grilele tradiționale verticale încă din anii ’90. Acum grila verticală stârnește controverse, fiind implementată de modelele Seria 4, M3 șiM4, precum și electricele i4 și iX.

Totodată, BMW ZBF-7er a implicat și metode de construcție speciale. În acea perioadă din anii ’90 jantele de 19 inch erau cele mai mari disponibile pe piață, după cum explică Joji Nagashima. Din acest motiv BMW a apelat la Dunlop pentru a produce la anvelope speciale pentru jante de 20 de inch. Și pentru prima oară în cariera sa, Joji Nagashima a desenat și fantele din banda de rulare a cauciucurilor. Iar aceste fante au fost tăiate de mână, rezultatul fiind niște roți unicat pentru ZBF-7er.

Însă nu doar anvelopele au beneficiat de manufactură. Panourile caroseriei lui BMW ZBF-7er sunt făcute din aluminiu modelat manual, după tehnica carosierilor tradiționali. BMW a trimis o replică din lut a conceptului ZBF-7er la o companie din Italia specializată în caroserii manufacturate. Acolo au fost lucrate minuțios panourile din aluminiu. S-a dorit ca panourile laterale să fie cât mai simple și cursive. Apoi, au fost adăugate ca element decorative câte o inserție cromată lungă care se extinde pe aripile și portierele din față și întrerupe masivitatea portierelor acestui sedan de lux.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account