BMW Seria 3 primește tehnologie mild-hybrid

BMW Seria 3

Începând cu primăvara acestui an, BMW Seria 3 va primi tehnologie mild-hybrid, în standard, pentru versiunile de motorizare 320d și 320d xDrive, atât pentru varianta Sedan, cât și pentru Touring.

Această tehnologie a fost introdusă pentru prima oară – în cazul BMW – în toamna anului 2019 și a fost disponibilă pentru versiunea 520d, iar acum trece și la Seria 3. Tehnologia are la bază un starter/generator ce alimentează un sistem electric de 48v. Beneficiile implementării acestui sistem sunt multiple și se concentrează pe reducerea consumului de carburant și implicit a emisiilor poluante. În plus, același sistem contribuie cu un plus de putere în anumite condiții. În cazul versiunilor 320d și 320d xDrive, acest surplus este de 11 cai-putere. Partea bună e că acest over-boost este disponibil instantaneu și va contribui la accelerații mai bune la plecarea de pe loc.

Starter-ul/generatorul reușește, în timpul mersului, să ține motorul cât mai mult în plaja optimă de funcționare. Energia recuperată în perioadele de frânare este utilizată pentru a susține anumite funcții electrice ale mașinii. Probabil că cel mai mare efect al sistemului de hibridizare ușoară cu starter/generator este simțită în cazul oprii/repornirii motorului atunci când funcția Start/Stop este activă. Atunci când mașina încetinește, motorul poate fi oprit imediat ce viteza coboară sub 15 km/h. De asemenea, funcția de „coasting” este mult mai eficientă, iar acum motorul nu va fi doar decuplat de transmisie, ci va fi oprit complet la viteze până la 160 km/h. Această funcție este disponibilă atât în modul Comfort, cât și în modul Eco Pro.

La nivel teoretic, reducerea consumului de carburant este de aproximativ 0,3 l/100 km, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 10%. Acest sistem va dota și versiunile xDrive20d atât pentru BWW X3, cât și pentru X4, începând tot din primăvară.

Mai jos ai un test cu noul BMW Seria 3 Sedan, în configurația 330i. În cazul în care încă nu te-ai abonat la canalul nostru de YouTube, nu uita să o faci.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account