Rechemare în service pentru BMW E46

BMW informat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului că recheamă în serivce modelul BMW E46 pentru o inspecție a airbag-ului șoferului. Operațiunea de verificare și, eventual de înlocuire, nu va presupune niciun cost suplimentar pentru proprietari.

ANPC a emis recent o informare legate de rechemarea în service a modelului BMW E46 pentru o posibilă defecțiune a airbag-ului șoferului. Această rechemare în service are la bază o serie de accidente. Se pare că există posbilitatea ca mecanismul pentru deschiderea airbag-ului pentru șofer să sufere defecțiuni. Conform celor de la BMW, ar putea apărea o posibilă degradare a tabletelor propulsoare ce poate duce la o declanșare extrem de agresivă a airbag-ului. Această declanșare extrem de agresivă poate duce la spargerea corpului metalic din componența airbag-ului. Dacă are loc această spargere, componentele metalice pot străpunge airbag-ul și pot pătrunde în interiorul mașinii, cauzând răni fatale.

La baza acestei decizii stau trei accidente, toate având loc în 2019. Două dintre ele au avut loc în Australia, în iulie și septembrie, iar un al treilea a avut loc în Cipru, în luna noiembrie a anului trecut. Modelele afectate de această rechemare în service au fost fabricate în perioada iunie 1997 – iunie 2000. Operațiunea în service presupune verificarea airbag-ului și, dacă este cazul, înlocuirea aceastuia. Persoanele afectate de această rechemare în service pot merge la oricare dintre service-urile din rețeaua autorizată BMW.

Această acțiune vine după ce în 2014, BMW a rechemat voluntar în service aproximativ 1,6 milioane de exemplare BMW E46 pentru schimbarea airbag-ului pentru pasager. Accesând link-ul aceasta pot verifica după seria de șasiu dacă modelul tău este afectat de această rechemare. Mai mult, pe site-ul oficial bmw.ro, poți introduce VIN-ul mașinii tale pentru a verifica dacă aceasta este afectată de o campanie de rechemare. În cazul în care mașina ta apare pe listă, cel mai indicat ar fi să faci cât mai repede o programare în service, la oricare dintre service-urile oficiale BMW. Poți verifica lista de reparatori accesând link-ul acesta. Totul ar trebui să decurgă foarte rapid și lejer, mai ales că poți face programare online, fără bătăi de cap.

Oricare ar fi motivele acestei posibile defecțiuni, faptul că BMW recheamă în service modele care nu se mai produc de două decenii pentru o posibilă problemă a airbag-ului, mie mi se pare un semn de respect pentru posesorii BMW. Mai ales că, cel mai probabil, proprietarii modelelor afectate s-au schimbat de mai multe ori până acum.

Mai jos poți urmări un test cu noul BMW Seria 3 Sedan, în configurația 330i. Și, evident, te poți abona la canalul nostru de YouTube, dacă nu ai făcut-o deja.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account