Drive test – Noul BMW Seria 4 Coupe testat de Automarket.ro

Redactorii Automarket.ro au testat noul BMW Seria 4 Coupe.

Noul BMW Seria 4 Coupe 2014 a fost lansat pe piata in aceasta toamna si a primit deja o serie de aprecieri din partea jurnalistilor auto. Noul BMW Seria 4 Coupe reprezintă o nouă denumire in nomenclatorul de modele BMW, cifra „4” din titulatura evidentiind noua era pentru aceasta categorie de automobile. Trecerea de la ‘3’ la ‘4’ reprezinta nu doar o accentuare cu designul de sine statator, ci si o diferentiere tehnica mai mare fata de BMW Seria 3, fapt ce se reflecta intr-o serie de dotari premium, disponibile optional.

In Romania livrarile pentru noul BMW Seria 4 Coupe au inceput deja din luna octombrie si sunt disponibile o serie de motorizari, de la 420d propulsat de motorul diesel cu patru cilindri in linie pana la motorul puternic pe benzina cu sase cilindri in linie ce propulseaza 435i. Automarket.ro a testat motorizarea BMW 420d Coupe, care va fi probabil cea mai bine vanduta pe piata din Romania.

BMW-420d-Automarket

In analiza Automarket, noul BMW 420d Coupe a inregistrat cel mai bun punctaj la aproape toate capitolele: consum, performante, siguranta, tinuta de drum, tehnologie, vizibilitate, design. Redactorii Automarket au apreciat cel mai mult sistemul de navigaţie 3D, transmisia automata, designul volanului M si precizia directiei si au fost cel mai putin multumiti de antifonarea dieselului.

Iata mai jos un paragraf din analiza lor:

Unitatea cu patru cilindri, de 2.0 litri, este privită ca o referinţă în domeniu. Este, într-adevăr, unul dintre motoarele alături de care ţi-ai dori să-ţi petreci întreaga viaţă a maşinii tale. Sub capotă sunt 184 de cai putere, generoşi şi săritori, gata de bravură atunci când sari peste limitele legale.

Cuplul motor este şi el acolo. De la 1750 de rotaţii transformă coupe-ul într-o uzină de prelucrare a emoţiilor. Este o zvâcnire care te face să tresari şi care nu se gâtuieşte când ai ajuns la 3000 de rotaţii. Este un sentiment plăcut, înşirat pe o plajă de turaţii lungă cât o zi de vară.

Exploatarea se face cu ajutorul unei cutii automate cu 8 rapoarte, devenită deja un accesoriu indispensabil pentru toate modelele noi BMW. Cam ce a devenit poşeta pentru femeia modernă.

Cele 8 trepte se succed extrem de liniar, pe nesimţite, dacă nu forţaţi lucrurile. Când scăpaţi însă piciorul pe acceleraţie, Seria 4 se pregăteşte de alergare. Stă totuşi cam mult să îşi lege şireturile dacă vă aflaţi în treapta D. Pentru o derulare ceva mai alertă e nevoie de treapta Sport a cutiei. Scăderea devine o operaţie uşoară. Operarea padelelor din spatele volanului ajută şi ea la scăderi mai pronunţate şi la un sunet cu personalitate.

Cititi testul complet si admirati fotografiile pe site-ul Automarket.ro

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil. accessi m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account