Noul BMW Seria 5: toate datele care contează

Noul BMW Seria 5

Noul BMW Seria 5 a fost prezentat oficial și în sfârșit avem toate datele care ne interesează, de la motorizări, până la echipamente de asistență și conectivitate.

A şaptea generaţie BMW Seria 5 Sedan va impresiona prin imaginea sportivă şi elegantă atunci când va ajunge pe şosele după lansarea pe piaţă în februarie 2017. Dinamica îmbunătăţită semnificativ, gama inegalabilă de sisteme de asistare şi conectivitate, alături de un sistem de operare nou şi inovator sunt cele mai importante dotări. Astfel, noul BMW Seria 5 Sedan are toate instrumentele necesare pentru a continua succesul remarcabil înregistrat de predecesorii săi; peste 7,6 milioane de automobile BMW Seria 5 au fost vândute de-a lungul primelor şase generaţii.

„A şaptea generaţie BMW Seria 5 indică viitorul, aşa cum l-am definit prin strategia noastră NUMBER ONE > NEXT. Poziţia de lider tehnologic, produsele pline de emoţie şi digitalizarea sunt factorii esenţiali pentru obţinerea succesului. Prin extinderea portofoliului nostru de produse în clasele superioare, îndeplinim dorinţele a numeroşi clienţi. Nu am nici o îndoială că noul BMW Seria 5 va stabili noi repere tehnologice, dar va avea şi un puternic impact emoţional. Rămâne simbolul sedanului business”, declară Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Plăcerea superioară a condusului şi aerodinamică de neegalat
Aplicarea cu rigurozitate a conceptului de design ultrauşor BMW EfficientLightweight, cu utilizare extinsă a aluminiului şi oţelurilor de înaltă rezistenţă, reduce masa noii generaţii Seria 5 Sedan cu până la 100 de kilograme faţă de predecesorii săi. Şasiul nou proiectat, centrul de greutate coborât, distribuţia egală a maselor între punţi – emblematică pentru BMW – şi caroseria ultrauşoară ce oferă rigiditate torsională excepţională, toate aceste ingrediente combină o experienţă foarte dinamică a condusului cu confortul pe distanţe lungi, valori pentru care BMW Seria 5 este renumit. Diferitele opţiuni ale şasiului, precum Integral Active Steering (sistem cu roţi spate directoare) care acum poate fi combinată cu tracţiune integrală inteligentă xDrive, adaugă noi calităţi pachetului general orientat spre dinamică, conceput să asigure că noul BMW Seria 5 se află încă o dată în fruntea clasei sale. Noul BMW Seria 5 Sedan are un coeficient aerodinamic Cd = 0,22 (pentru cel mai eficient model, BMW 520d EfficientDynamics Edition), o valoare record în segment.

Noul BMW Seria 5

Pasul următor spre condusul autonom
O varietate de sisteme de asistenţă sunt prezente în noul BMW Seria 5 pentru a oferi susţinere deplină conducătorului – nu doar în momentele critice, ci şi în situaţiile mai puţin solicitante de la volan, precum ambuteiaje, trafic lent sau porţiuni monotone de autostradă. În acest scop, automobilul este echipat cu o cameră stereo, la care se adaugă informaţiile obţinute de la senzorii opţionali de radar şi ultrasunete pentru a monitoriza zona din jurul maşinii. Noile dotări ale BMW Seria 5, alături de asistentul de evitare prin schimbarea benzii şi avertizarea la trafic transversal, sunt asistentul pentru schimbarea benzii (Lane Change Assistant) şi asistentul pentru menţinerea benzii (Lane Keeping Assistant) cu protecţie activă în caz de coliziune laterală. Acesta din urmă urmăreşte marcajele benzii de circulaţie şi zona din jurul automobilului şi ajută conducătorul în mod activ să evite posibilele coliziuni prin efectuarea unor mişcări corective asupra direcţiei.

Noul BMW Seria 5

De asemenea, noul BMW Seria 5 face un nou pas spre condusul autonom prin funcţii extinse pentru sistemul opţional Active Cruise Control (ACC / tempomat activ) şi asistentul pentru menţinerea direcţiei şi a benzii Steering and Lane Keeping Assistant. Acestea includ adoptarea restricţiilor de viteză, pe care asistentul inteligent de viteză (Intelligent Speed Assist / dotare opţională) le comunică sistemului tempomat (conducătorul poate ajusta aceste date cu +/-15 km/h faţă de viteza maximă legală). De la staţionare până la 210 km/h, automobilul poate prelua manevre de acceleraţie, frânare şi direcţie, în funcţie de setări. Funcţia inteligentă Auto Start Stop îşi ajustează reacţiile în funcţie de condiţiile de pe traseu şi din trafic şi astfel oferă un confort mai mare al condusului.

Utilizare intuitivă şi confort extins.
Noul BMW Seria 5 este echipat cu cea mai nouă generaţie a sistemului iDrive, cu ergonomie semnificativ îmbunătăţită. În versiune de top, acesta afişează funcţiile de navigaţie, telefon şi entertainment, precum şi pe cele ale automobilului pe un ecran high-resolution de 10,25 ţoli (26,04 cm). Sistemul poate fi operat cu ajutorul controlerului iDrive cu touch, prin comandă vocală sau prin gesturi, dar şi prin funcţia touch a ecranului central iDrive. Icoanele din ecranul principal (pentru sistemul de navigaţie, funcţii entertainment, setări automobil, BMW Connected Drive etc.) sunt acum panouri active şi afişează informaţii precum harta sistemului de navigaţie în timp real. Acum ele pot fi aranjate după preferinţe utilizatorului. Cea mai recentă generaţie a BMW Head-Up Display integral color are o suprafaţă de proiecţie care este mai mare cu 70% faţă de versiunea anterioară şi afişează semnele de circulaţie, lista de apeluri telefonice, posturile radio, piesele muzicale, instrucţiunile de navigaţie şi avertizările sistemelor de asistenţă.

Noul BMW Seria 5

Maximizarea nivelului de confort la bord se realizează cu ajutorul opţiunilor extinse de depozitare, a spaţiului pentru picioare mai mare pentru pasagerii din spate şi scaunele de confort cu funcţie de masaj, dar nu trebuie omise nici operarea inovatoare a scaunelor prin intermediul senzorilor tactili şi aerul condiţionat cu reglare pe patru zone cu ionizare şi aromatizare discretă a aerului. Tehnologia specială de încapsulare a motorului – Synergy Thermoacoustic Capsule (SYNTAK) -, geamul cu izolare acustică pentru parbriz şi amortizarea fonică din tapiţeria acoperişului aduc o reducere suplimentară semnificativă a nivelului de zgomot din automobil. Toate variantele de faruri specificate pentru BMW Seria 5 Sedan folosesc tehnologia LED. Disponibile opţional sunt farurile LED adaptive cu distribuţie variabilă a luminii, inclusiv luminile adaptive pentru sens giratoriu şi faza lungă cu efect antiorbire BMW Selective Beam cu rază de acţiune de până la 500 de metri.

Conexiune avansată între om, maşină şi mediu
Noul BMW Seria 5 oferă o propunere convingătoare şi în ceea ce priveşte conectivitatea. Pe lângă numeroasele dotări BMW ConnectedDrive sunt disponibile servicii noi care răsfaţă călătorii de business cu un plus de confort şi economisesc timp. Printre acestea se numără noua tehnologie ParkNow pentru rezervări şi plăţi digitale ale locurilor de parcare, funcţia On-Street Parking Information (căutare inteligentă a locurilor de parcare) şi dotarea opţională Parking Assistant (asistent la parcare), care detectează locurile goale şi parchează automat automobilul. În plus, serviciul Microsoft Exchange permite acum ca utilizatorii Microsoft Office 365 să-şi poată sincroniza e-mailurile, intrările din calendar şi contactele şi să le editeze din automobil. În acelaşi timp, sistemul Remote Parking – disponibil opţional – permite ca BMW Seria 5 Sedan să fie manevrat chiar şi în cele mai înguste locuri de parcare, de la distanţă prin intermediul cheii maşinii. Iar integrarea smartphone-ului a fost îmbunătăţită suplimentar – de la Apple CarPlay (care, ca o premieră pentru un constructor auto, a fost integrată wireless complet) până la încărcarea prin inducţie a telefonului şi hotspot WiFi pentru până la zece dispozitive. O parte dintre aceste sisteme, precum ParkNow, On-Street Parking Information sau Apple CarPlay nu sunt încă disponibile în România.

Noul BMW Seria 5

Conţinut personalizat prin BMW Connected Onboard
BMW Connected, asistentul digital personal de mobilitate pentru BMW, este disponibil în Europa cu începere din luna iulie 2016. Următoarea etapă de dezvoltare a sistemului, completată cu servicii suplimentare, este pregătită să fie lansată cu noul BMW Seria 5. BMW Connected Onboard oferă conducătorilor o imagine de ansamblu a informaţiilor referitoare la mobilitate. Conţinutul relevant, precum destinaţiile de navigaţie viitoare şi ora estimată de sosire înregistrate în agenda personală de mobilitate, este transferat perfect în automobil din smartphone-ul conducătorului şi este afişat pe ecranul personalizat. Remote 3D View permite conducătorilor să acceseze imagini tridimensionale ale zonei din jurul maşinii – pe smartphone, direct pe telefonul mobil oricât de depate s-ar afla de automobil.

BMW 530i şi BMW 540i: noile motoare pe benzină
Toate motoarele din portofoliul Seria 5 Sedan aparţin familiei de propulsoare BMW EfficientDynamics, nou dezvoltată şi modulară. Tehnologia BMW TwinPower Turbo oferă tuturor membrilor noi ai familiei combinaţia de performanţe remarcabile şi eficienţă excepţională. Două motoare diesel şi două variante pe benzină vor fi disponibile de la lansare, puterea lor fiind transferată fie către puntea spate, fie către toate roţile prin intermediul tracţiunii integrale BMW xDrive. Noul motor de 2,0 litri, cu patru cilindri, de la BMW 530i dezvoltă un cuplu maxim de 350 Nm şi o putere maximă de 185 kW/252 CP. Consumul de combustibil în ciclul mixt este de 5,4 l/100 km*, iar emisiile CO2 sunt de 126 g/km – o scădere de peste 11% faţă de datele predecesorului. BMW 530i accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde, în timp ce viteza maximă este de 250 km/h. La lansare, vârful gamei de motoare va fi propulsorul de 250 kW/340 CP aflat sub capota noului BMW 540i. Acest propulsor de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, produce un cuplu de 450 Nm. În ciuda plusului de putere şi de dinamică, consumul mediu este de doar 6,5 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt de doar 150 g/km*. În variantă xDrive, BMW 540i este propulsat de la 0 la 100 km/h în numai 4,8 secunde.

Noul BMW Seria 5

BMW 520d şi BMW 530d: noile motoare diesel
Motorul diesel cu patru cilindri ce propulsează BMW 520d dezvoltă 140 kW/190 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm. Consumul de combustibil şi emisiile CO2 sunt de 4,1 l/100 km* şi 108 g/km în echiparea cu transmisie manuală, respectiv de 4,0 l/100 km* şi 107 g/km în cea cu transmisie Steptronic cu opt trepte. Sedanul accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,6 secunde (cu transmisie Steptronic). Viteza maximă este de 237 km/h. Şi noul BMW 530d se remarcă prin dinamică şi eficienţă. Dezvoltând 195 kW/265 CP şi un cuplu maxim de 620 Nm, motorul cu şase cilindri dispuşi în linie este superior faţă modelul echivalent al gamei actuale. Iar BMW 530d impresionează şi prin consumul mediu de 4,5 l/100 km* şi emisiile CO2 de 118 g/km – o îmbunătăţire de aproximativ 13% faţă de predecesor. Noul BMW 530d sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 5,7 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Noul BMW Seria 5

Campion al emisiilor CO2, hybrid plug-in şi star sportiv cu opt cilindri
La câteva săptămâni după lansare, BMW va adăuga alte trei variante de motorizare în portofoliul său. Motorul diesel cu patru cilindri, ce dezvoltă 140 kW/190 CP, va fi prezent în forma sa cea mai eficientă pe BMW 520d EfficientDynamics Edition, cu transmisie Steptronic cu opt trepte. Emisiile CO2 de doar 102 g/km reprezintă un record în segment (consum mediu mixt: 3,9 l/100 km*). Disponibil tot din luna martie 2017 va fi şi un model BMW Seria 5 Sedan cu sistem de propulsie hybrid plug-in, sub forma BMW 530e iPerformance. Combinaţia dintre conceptul de propulsie electrică BMW eDrive şi motorul pe benzină, cu patru cilindri, produce emisii CO2 foarte reduse, doar 46 g/km (consum 2,0 l/100 km)*. Puterea sistemului este de 185 kW/252 CP. BMW M550i xDrive va deveni punctul de atracţie sportivă a noii game BMW Seria 5, cel puţin pentru moment. Motorul V8, care dezvoltă o putere de 340 kW/462 CP şi un cuplu de 650 Nm, impresionează nu doar prin performanţele remarcabile, ci şi prin eficienţa dovedită (consum mediu mixt: 8,9 l/100 km, emisii CO2: 204 g/km*). BMW M550i xDrive realizează sprintul 0-100 km/h în 4,0 secunde.

Noul BMW Seria 5

Citește și comparativul foto între noul BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E:

Noul Seria 5 vs Clasa E

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account