Au scăpat online primele poze cu BMW M3 CS, care sosește spre finalul lui ianuarie

BMW M3 CS va debuta oficial cu ocazia cursei de 24 de ore de la Daytona, care va avea loc în ultimul weekend din ianuarie 2023. Anunțul a fost făcut deja de BMW, dar constructorul german încă nu a publicat poze sau informații despre specificațiile noului model de performanță înaltă.

Totuși, așa cum deja ne-am obișnuit, poze cu noul model BMW au fost „scăpate” online în mod neoficial. Aceste prime imagini cu BMW M3 CS au pot fi văzute în social media, pe pagini precum cea a lui Wilco Blok de pe Instagram.

CLICK AICI pentru a accesa pagina lui Wilco Blok unde puteți vedea noile poze cu M3 CS.

BMW M3 CS va prelua din specificațiile lui BMW M4 CSL

Din zvonurile vehiculate și de BMWBlog.com și Bimmerpost.com se pare că BMW M3 CS va avea aceeași versiune cu 550 CP a motorului de 3 litri, cu 6 cilindri, care animează și ediția limitată BMW M4 CSL. Rămâne de confirmat acest nivel de putere, precum și bănuiala că BMW M3 CS va avea tracțiune integrală. Însă pozele dezvăluite pe internet înaintea lansării oficiale confirmă că M3 CS va avea transmisia automată cu 8 trepte.

Modelul M4 CSL va fi produs în 1.000 de exemplare și, după cum indică și denumirea CSL (Coupe Sport Leichtbau), este un coupe sport cu greutate cât mai redusă. Versiunile CSL au fost mereu variantele BMW pretate cât mai mult pentru mersul pe circuit, fiind totodată omologate și pentru șosea. Tradiția a început cu BMW 3.0 CSL din 1973, prima mașină proiectată special pentru divizia BMW Motorsport GmbH. Apoi a fost lansat în 2003 modelul BMW M3 CSL pe baza generației E46. Iar în 2022, când BMW M GmbH a împlinit 50 de ani, a fost lansat primul BMW M4 CSL.

CLICK AICI pentru a vedea prețurile și specificațiile lui BMW M4 CSL pentru piața din România.

Însă, în paralel, BMW a dezvoltat o versiune mai ușoară și mai performantă și pentru noul M3 Sedan. Și, chiar dacă acest model va împrumuta numeroase componente de la M4 CSL și va urma o dietă strictă, se pare că va fi un model ceva mai adecvat pentru a fi folosit chiar ca mașină de zi cu zi. Din acest motiv se va numi BMW M3 CS și nu CSL.

Ce putem observa în pozele „scăpate” neoficial pe internet

În pozele publicate de Wilco Blok vedem că grila frontală, extensia spoilerului din față și capota vopsită bicolor urmează rețeta estetică care personalizează și modelul BMW M4 CSL. De altfel, este foarte posibil ca această capotă să fie făcută din plastic ranforsat cu fibră de carbon, ca și în cazul lui M4 CSL și BMW M5 CS. La interior, însă, vedem unele diferențe notabile. În primul rând M3 CS are noul panou de bord digital, care integrează două ecrane, la fel ca facelift-ul gamei BMW Seria 3. Deci dispune și de noul sistem de infotainment, spre deosebire de M4 CSL care păstrează configurația ecranelor și sistemul infotainment de dinainte de facelift.

Observăm și lipsa cotierei centrale, diferite elemente din fibră de carbon și scaunele M tip scoică, a căror structură este făcută tot din fibră de carbon. Și, din câte putem remarca din pozele publicate de Wilco Blok, se pare că BMW M3 CS va păstra bancheta pentru locurile din spate. În cazul lui BMW M5 CS bancheta a fost înlocuită de scaune individuale, pentru reducerea greutății. Iar BMW M4 CSL este mai ușor cu 100 kg decât un M4 Coupe Competition și fiindcă a renunțat la locurile din spate.

Detaliile lui BMW M3 CS se pot observa și în clipul video publicat de canalul de YouTube CarSpyMedia care arată secvențe din timpul testelor pe circuit.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account