Viitorul BMW Seria 5: informații suplimentare

Viitorul BMW Seria 5

Ultimele zvonuri despre viitorul BMW Seria 5 vin din partea britanicilor de la publicația Autocar și anunță că cea de-a șaptea generație Seria 5 va fi prezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Paris. Deși noi credem că Salonul Auto de la Frankfurt este mai important decât cel de la Paris pentru oamenii de BMW, se pare că englezii sunt de o altă părere.

Oriunde va fi lansat viitorul BMW Seria 5, e clar că intervalul posibil al prezentării oficiale este în toamna anului viitor, pentru că ambele saloane auto se petrec la începutul lunilor de toamnă din 2016. Un alt lucru cert este că viitorul BMW Seria 5 se află în ultimele faze ale dezvoltării sale, iar datele pe care le avem până acum despre interior, design și motorizări sunt practic suficiente pentru a ne putea face o idee destul de bună.

Dacă în cazul design-ului exterior viitorul BMW Seria 5 va fi mai degrabă o evoluție a generației actuală, cu linii ceva mai pronunțate și fără a ieși însă prea mult în evidență, sub caroserie lucruri minunate se pot întâmpla. Primele poze spion cu interiorul viitorului Seria 5 ne duc clar cu gândul spre noul BMW Seria 7, ceea ce înseamnă că viitorul BMW Seria 5 va primi multe dintre gadget-urile și din tehnologia vârfului de gamă. Noul sistem iDrive care aduce și un ecran tactil, controlul prin gesturi sau sistemele semi-autonome sunt doar o parte dintre noile dotări. De asemenea, designul interiorului va semăna destul de mult cu cel al noii Serii 7, astfel că volanul, comutatoarele sau indicatoarele ar putea fi și ele preluate într-o oarecare măsură.

Viitorul BMW Seria 5

Pe lângă un update semnificativ al interiorului, viitorul BMW Seria 5 are și o platformă nouă, care-i permite să scape de kilogramele în plus prin utilizarea oțelului și a aluminiului într-un mix cu plasticul ranforsat cu fibra de carbon. Astfel, viitorul BMW Seria 5 ar putea avea cu până la 100 de kilograme mai puțin față de generația actuală, o generație care se află pe piață de aproape șase ani deja. La capitoul motorizări, viitorul BMW Seria 5 va aplica aceeași rețetă ca până acum. Cu diferite capacități cilindrice, multiple de 500 cmc, viitorul BMW Seria 5 va avea o gamă foarte bogată de propulsoare pe care să o ofere celor interesanți. Din acestă paletă largă ies în evidență versiunea de tip plug-in hybrid, care va avea un motor pe benzină de 2,0 litri și unul electric, pentru a furniza peste 300 de cai-putere și pentru a asigura o autonomie electrică de aproximativ 40 de kilometri. O altă noutate este aceea că versiunea diesel de top, M550d xDrive va renunța la motorul diesel tri-turbo în favoarea unuia tot cu șase cilindri, dar cu patru turbine pentru un plus de putere, de cuplu, dar și de eficiență. Mai departe, versiunea de top pe benzină, 550i va împrumuta același V8 de 4,4 litri care echipează în prezent noul BMW Seria 7 Sedan 750i și care dezvoltă 450 de cai-putere. Transmisia va fi cel mai probabil una automată cu opt rapoarte, de provenineță ZF, în timp ce pe lângă tracțiunea spate se va putea opta și pentru sistemul de tracțiune integrală xDrive.

Viitorul BMW Seria 5

Așa cum am văzut deja din celelalte poze spion, viitorul BMW Seria 5 va avea trei tipuri de caroserie, astfel că pe lângă „clasicele” sedan și touring, BMW Seria 5 GT își va face apariția și la generația viitoare. Interesant de văzut va fi dacă bavarezii vor echipa viitorul BMW Seria 5 și cu toate jucăriile dinamice ale actualului Seria 7. Iar aici putem vorbi destul de mult despre șasiul active, despre suspensia pneumatică sau despre direcția integrală. În concluzie, viitorul BMW Seria 5 are toate premisele pentru a deveni, din nou, cea mai bună limuzină premium din segemntul său, chiar dacă noul Jaguar XF și noul Audi A6 ar putea avea câteceva de spus în privința asta. Totuși, problema reală vine din partea celor de la Mercedes-Benz care lucrează și ei intens la viitorul Clasa E.

Sursă: WolrdCarFans.com 

A apărut noul număr al revistei BMW Blog România. Revista este disponibilă în toate magazinele Inmedio din țară și la chioșcurile de difuzare a presei de la nivel național.

Revista BMWBlog

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account