Voom Magazine testeaza noul BMW Seria 5: RE5PECT BMW!

BMW 530d

A sasea generatie BMW Seria 5 a fost lansata de curand in Romania, si in plus a beneficiat si de o prezentare speciala din perspectiva designului, oferita de Oliver Heilmer, designerul sef al interiorului noului cinciar. In Europa si SUA limuzina a obtinut pana acum din partea presei auto impresii forte pozitive, si a fost chiar recomandata de catre publicatia britanica Fifth Gear. Publicatiile auto romanesti au inceput si ele sa relateze impresiile lor in urma primelor drive-teste, astfel ca suntem curiosi sa aflam parerile lor.

Redactorii Voom.ro sunt printre primii care ne prezinta rezultatele analizei lor. Acestia au avut la dispozitie modelul BMW 530d, echipat cu versiunea cu un singur turbocompresor a motorului diesel de 3,0 litri cu sase cilindri in linie. Acesta este cuplat la noua transmisie ZF automata cu opt rapoarte, care vine cu clapete de schimbare a vitezelor situate pe volan. Propulsorul livreaza 245 CP si are varful curbei de cuplu de 540 Nm, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

Se pare ca si cei de la Voom Magazine au fost impresionati pozitiv de noul cinciar, deoarece isi intituleaza articolul ‘Re5pect BMW!’, subliniind in analiza lor senzatiile la volan, sentimentul ca noul BMW Seria 5 este cu adevarat un ‘driver’s car’.

Atitudine

Personalitatea noii Serii 5 face uitate orice fel de semne ale crizei asupra industriei auto. La astfel de modele suntem total indreptatiti sa discutam despre personalitate. Atat cea a masinii, cat si cea care iti este imprimata tie, ca sofer. Ai in fata un model cu o istorie glorioasa, cu vanzari de milioane de unitati si cu exigente ridicate venite din partea clientilor. Vrei sa depasesti Mercedes-Benz Clasa E, Audi A6 sau Jaguar XF dar, mai important, cauti sa te depasesti pe tine ca producator de automobile de lux. Se doreste de fiecare data, la lansarea unei noi generatii, depasirea impactului avut de modelul anterior. Si, desi E60-ul din 2004 a socat, noul Seria 5 va aduce ceva mai mult decat comentarii pe baza designului.

Drivers Car

Capacitatea BMW de a transpune soferul intr-un univers automobilistic aparte se regaseste din plin si la noul Seria 5. Remarcabil dinamismul unui sedan de aproape 2 tone, construit pentru a satisface chiar si doleantele celui mai exigent client. Propulsorul diesel, de 3 litri si 6 cilindri, dezvolta 245 CP si un cuplu imens, de 540 Nm. Sistemul turbocompresor, cu geometrie variabila de admisie, permite livrarea liniara a cuplului incepand de la 1.750 rpm. Rafinamentul propulsorului face din accelerarea de la 0 la 100 km/h, in doar 6,3 secunde, o adevarata incantare.

Concluzia?

Versiunea testata de noi, un 530d echipat cu transmisie automata, reprezinta o adevarata dovada a faptului ca poti renunta la un 740d. (…) din punctul nostru de vedere, in clasa berlinelor premium, BMW ia un avans clar in fata competitorilor si dovedeste, inca o data, faptul ca bavarezii doresc si stiu sa creeze mai mult decat automobile.

Si asa cum ne-au obisnuit, redactorii Voom.ro au inclus si o prezentare video excelent realizata, care subliniaza si mai mult eleganta si luxul noului cinciar:

Puteti citi analiza completa si admira galeria de fotografii superbe pe site-ul Voom Magazine.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account