BMW i5 împrumută designul lui BMW i8

Randare BMW i5

După o lungă vreme de speculații, se pare că într-un viitor nu foarte îndepărtat familia BMW i o să primească un nou membru. Harald Kruger, „șeful” BMW, a anunțat într-o conferință internă că bavarezii lucrează la un nou model i și, chiar dacă nu a dat niciun indiciu legat de viitorul nume, avem toate motivele să presupunem că este vorba despre i5.

De data aceasta, publicația germană Auto Motor und Sport a publicat o nouă randare cu ce ar putea fi viitorul BMW i5. Noul model, indiferent dacă va fi unul complet electric sau un plug-in hybrid, va prelua cel mai probabil multe din elementele de design ale actualelor modele i3 și i8. Cele mai multe speculații încadrează viitorul BMW i5 într-o clasa de „crossover sedan” care prespune practic o combinație între un sedan și un crossover, dar care să aducă puțin și din liniile unui coupe. În cazul randării de față, publicația germană a folosit mai mult linia de design a i8-ului. Partea frontală, cu blocurile optice alunginte și prizele de aer supradimensionate, precum și capota sunt parcă desprinse dintr-un i8. Totuși, linia profilului este un diferită, ce duce mai degrabă spre un BMW Seria 4 Gran Coupe, în timp ce pasajele roților din spate sunt mult prea late pentru a fi integrate într-o mașină de serie care să se încadreze în segmentul sedanurilor eco.

Randare BMW i5

Aceleași surse afirmă că viitorul BMW i5 va avea bateriile poziționate sub podea, ceea ce s-ar traduce automat într-o gardă la sol ceva mai înaltă decât a lui i3. Mai mult, anul viitor BMW pregătește un update pentru i3 care ar crește autonomia reală la peste 160 de kilometri, ceea ce ar însemna că viitorul BMW i5 ar putea avea o autonomie consistentă, similară poate cu cea a modelelor Tesla. Motivele pentru care BMW muncește de zor la gama i sunt destul de clare și au în prim-plan rivalitatea cu cei de la Tesla care, după ce au prezentat SUV-ul Model X, au anunțat că pentru 2017 pregătesc un rival serios pentru BMW Seria 3. În plus, nici Audi nu stă degeaba și a anunțat clar că viitorul Audi Q6 va fi un SUV comple electric a cărui autonomie ar putea ajunge la 500 de kilometri.

A apărut numărul doi al revistei BMW Blog România. Revista este disponibilă în rețeaua națională a magazinelor Inmedio și la chioșcurile de distribuție a presei din întreaga țară.

Revista BMWBlog

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account