Mercedes-Maybach S-Class – redefinește luxul automobilistic

Sunt puține mașini disponibile în acest moment care pot oferi un grad de confort și de rafinament mai ridicat decât Mercedes-Benz Clasa S. În schimb, se pare că “rivalul” vine chiar de la compania mamă, prin intermediul modelului Mercedes-Maybach S-Class.

Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, trebuie să precizăm de la început că Mercedes-Maybach, la fel ca și Mercedes-AMG, este un brand subordonat Mercedes-Benz. Întru-cât ultimele modele Maybach nu s-au bucurat de succesul așteptat, Daimler AG a decis să introduc acest brand complet sub aripa Mercedes-Benz, atfel că noua limuzină de lux se numește Mercedes-Maybach S-Class.

Deși are la bază mult apreciatul model Clasa S, Mercedes-Maybach S-Class este cu 200 de milimetri mai lung chiar și decât Clasa S cu versiunea lungă de ampatament. Și, așa cum era și de așteptat, toți cei 20 de centimetri câștigați sunt puși la dispoziția pasagerilor din spate. Mercedes-Maybach S-Class este gândit exclusiv pentru a fi un model „cu șofer”, astfel că toate eforturile s-au concentrat pentru a oferi celor doi pasageri din spate tot luxul de care cineva ar putea avea vreodată nevoie la bordul unei mașini.

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014

Printre inovațiile care se remarcă în cazul acestei noi limuzine de lux se numără “VOICE AMPLIFICATION” care reprezintă practic un concept novativ prin care pasagerii din spate pot comunicat mult mai lejer cu șoferul. AIR-BALANCE este un fel de “odorizant” de mașină, dar dus la un cu totul alt nivel în comparație cu ce suntem obișnuiți. Parfumul AGARWOOD este aroma aleasă pentru a parfuma interiorul noului Mercedes-Maybach S-Class, iar odată cu acest sistem primești și două pahare pentru șampanie, realizate manual și placate cu argint. În plus, sistemul audio Brumester 3D Surround este responsabil pentru o experiență acustică de excepție, iar tweeter-ele sistemului pot fi îndreptate către pasageri printr-o mișcare în spirală.

Mercedes-Maybach S 600 (X 222) 2014

Modelul de top este Mercedes-Maybach S600 și vine sub capotă cu un V12, bi-turbo, ce dezvoltă 530 de cai-putere dintr-o cilindree de 6,0 litri. Momentul motor maxim are o valoare de 830 Nm și este disponibil de la 1.900 de rotații pe minut. Sprintul 0-100 km/h are loc în 5,0 secunde,  iar viteza maximă este limitată la 250 km/h. Cea de-a doua versiune este Mercedes-Mayback S500 și are la bază un V8 bi-turbo de 4.663 cmc ce dezvoltă o putere maximă de 455 CP și un moment motor de 700 Nm, iar consumul mixt obținută de această versiune este de 8,9 l/100 km. În plus, Mercedes-Maybach S500 este echipat cu noua transmisie 9G-TRONIC – prima transmisie cu nouă rapoarte din acest segment. Mercedes-Maybach S600 este echipat cu cea mai nouă variantă a transmisiei 7G-Tronic. Atât Mercedes-Maybach S600 și S500 vor intra în vânzare în februarie 2015, iar versiunea S500 4MATIC va fi disponibilă începând cu vara anului viitor.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account