BMW X5: 1 milion de maşini livrate în 11 ani

bmw_x5_modelul_cu_numarul_1000000_medium_1600x1067(4)

De la statutul de trend setter la cel de bestseller: în decurs de numai 11 ani un milion de automobile din gama BMW X5 au fost deja livrate clienţilor. Ediţia aniversară, un model BMW X5 xDrive35i de culoare negru safir metalizat, care beneficiază de tapiţerie cu piele Nevada de nuanţă maro scorţişoară, a ieşit de pe linia de asamblare de la uzina americană BMW din Spartanburg (Carolina de Sud) şi foarte curând urmează să fie livrată către un client din China.

Atingerea unui volum al producţiei ce se exprimă cu şapte cifre reprezintă o altă etapă importantă a poveştii de succes pe care a scris-o primul automobil din segmentul Sports Activity Vehicle. Când a avut premiera în 1999, modelul BMW X5 cu tracţiune integrală a fost primul automobil de acest gen. De atunci, combinarea dinamicii superioare pe asfalt cu garda ridicată la sol, tracţiunea integrală şi performanţe dinamice, a fost punctul de început pentru extinderea portofoliului de modele BMW. Datorită gamei de modele BMW X, care de atunci s-a extins şi a ajuns să cuprindă patru membri, compania a înregistrat o creştere constantă a volumului de vânzări, nivel neegalat de niciun alt producător cu automobile asemănătoare.

bmw_x5_modelul_cu_numarul_1000000_medium_1600x1016

Şi pentru România BMW X5 a înregistrat un succes important, ocupând constant poziţia de best seller între modelele gamei în ultimii ani. Cu 289 de unităţi livrate în 2009 şi deja 129 unităţi în primele patru luni ale acestui an, BMW X5 este atât cel mai popular model al mărcii, cât şi lider de piaţa mult disputatul segment al SUV-urilor premium.

BMW X5 rămâne simbolul şi cel mai important inovator pentru succesul continuu al conceptului Sports Activity Vehicle. Automobilul spaţios, cu cinci uşi, oferă până la şapte locuri. Sistemul inteligent BMW xDrive de tracţiune integrală garantează acceleraţia, atât pe şosea, cât şi în regim off-road. Tehnologia de transmisie integrală permanentă, controlată electronic, distribuie variabil forţa de tracţiune între puntea faţă şi cea spate în funcţie de fiecare situaţie asigurând atât o aderenţă optimă, cât şi un comportament dinamic excelent. Mai mult, ambianţa luxoasă a interiorului şi gama variată de opţiuni privind sistemele inovatoare de asistare amplifică plăcerea condusului tipică pentru BMW.

În plus, numeroasele premii atestă calităţile remarcabile ale produsului cu privire la design, plăcerea condusului, siguranţă şi fiabilitate. În 2007 BMW X5 a primit, printre altele, premiul de design „autonis”, decernat de revista „auto motor und sport” pentru cel mai atractiv design, precum şi Medalia de Aur în cadrul Studiului J.D. Power care analizează satisfacţia clienţilor din America de Nord. Institutul American de Asigurări pentru Siguranţa Şoselelor (IIHS) a ales – atât în 2007, cât şi în 2008 – acest model SAV drept „Top Safety Pick” pentru comportamentul exemplar la testele de impact. O dovadă recentă a fiabilităţii excepţionale a automobilului a fost dată de cele mai recente statistici cu privire la defecţiuni, făcute publice de cel mai important club auto din Europa, ADAC, în care BMW X5 se află pe locul al doilea, în spatele modelului BMW X3, în categoria vehiculelor cu tracţiune integrală.

Încă o dată în 2010, BMW X5 este, mai mult ca niciodată, un model şi un standard în clasa lui în ceea ce priveşte dinamica, eficienţa, versatilitatea şi siguranţa. Cu un design modificat cu exactitate, cu o gamă de motoare ce a fost revizuită în detaliu şi cu dotări suplimentare inovatoare, BMW X5 continuă să-şi consolideze avantajul în segment. Calităţile sale de trend setter includ o eficienţă remarcabilă, fără egal în acest segment. Un exemplu clar este modelul BMW X5 xDrive30d, propulsat de un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 180 kW/245 CP şi atinge un consum mediu de combustibil de 7,4 litri/100 km în ciclul de testare EU.

Dezvoltarea uzinei BMW din Spartanburg se află în strânsă legătură cu povestea de succes a modelului BMW X5. Locaţia, care există de 15 ani, a devenit cel mai important centru de experienţă pentru modelele BMW X în cadrul reţelei globale de producţie pe care o are BMW Group. Produs la Spartanburg, BMW X5 este exportat acum în peste 120 de ţări, în timp ce BMW X6 este fabricat tot acolo pentru export în întreaga piaţă mondială. Înainte de finalul acestui an, producţia celei mai noi generaţii BMW X3 va începe tot în această uzină.

[Sursa: BMW]
BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account