Instalaţie de design BMW Group la Salone del Mobile

La ediţia din acest an a Salone del Mobile de la Milano, unul dintre cele mai importante evenimente de design la nivel mondial, BMW Design va fi prezent printr-un proiect în colaborare cu Alfredo Häberli. Originar din Zürich, designerul Alfredo Häberli şi-a unit forţele cu echipa BMW Design, condusă de Karim Habib şi Martina Starke – şi sub directa coordonare a lui Adrian van Hooydonk -, pentru a crea o instalaţie bazată pe interpretarea caracteristicilor distinctive BMW Design. Rezultatul este instalaţia ” Sfere. Perspective în Precizie & Poezie pentru BMW, conceput de Alfredo Häberli”.

P90173557_highRes

Referitor la proiect, Adrian van Hooydonk a declarat: „Alfredo Häberli abordează filosofia noastră de design cu o pasiune ingenioasă şi o influenţă conceptuală. Întotdeauna mi-a făcut plăcere să filosofez cu Alfredo despre design şi mobilitate şi sunt încântat să văd că aceste idei iau formă şi într-o instalaţie”.

Utilizând amintirile şi experienţele personale cu automobile, Alfredo Häberli ridică tema mobilităţii pe un plan asociativ. Pe fondul unui control foarte automatizat, el conferă un nou înţeles experienţei condusului şi îl face tangibil în cadrul unei dimensiuni spaţiale impresionante. Cum vom folosi şi vom modela mişcarea, întâlnirea, timpul şi spaţiul? În centrul călătoriei sale în viitorul apropiat al mobilităţii se află un obiect de mari dimensiuni, în mod deliberat abstract, a cărei formă invocă uşurinţa de mişcare spre înainte şi al cărei design abordează valorile importante ale viitorului design auto: tehnic, totul este posibil, luxul mişcării se concentrează pe enunţul principal, mobilitatea devine lipsită de griji şi comunicativă.

P90173556_highRes

Echipa BMW Group Design promovează discuţiile active cu designeri renumiţi la nivel internaţional şi, prin această colaborare specială, priveşte încă o dată dincolo de propriile limite: „Pentru noi, Alfredo Häberli este un partener de design care abordează laitmotivul nostru «Precizie & Poezie» cu o profunzime neobişnuită şi dintr-un unghi extrem de personal”, a spus Karim Habib, director de design automobile BMW.

P90173559_highRes

În cadrul proiectului, Alfredo Häberli a putut vedea laboratoarele de dezvoltare şi atelierele BMW Group. Ghidat de afinitatea sa pentru materiale, el dizolvă conceptul tradiţional de spaţiu cu ajutorul instalaţiei, astfel încât să se poată exprima în forme libere şi scenarii de mobilitate. „Instalaţia este un discurs tridimensional pe tema «Precizie & Poezie» – combinat cu răspunsul meu poetic la tema luxului”, a spus Häberli despre creaţia lui.

P90173554_highRes

Häberli a petrecut mai mult de o jumătate de an lucrând la conceptul său, care a cuprins numeroase schiţe, documente şi modele, timp în care a proiectat temele mobilităţii şi luxului în viitor prin intermediul unei investigaţii analitice intense. Eliberat de constrângerile tehnice şi abandonând planul material, Alfredo Häberli a reuşit să dezvolte o nouă înţelegere a mobilităţii – una care va putea fi experimentată la Milano într-o manieră unică.

Instalaţia „Sfere. Perspective în Precizie & Poezie for BMW, conceput de Alfredo Häberli” va fi prezentată la Milano în cadrul Salone del Mobile, în perioada 14-19 aprilie 2015.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account