Modelul BMW X5 lungit debutează exclusiv în China și are ampatament egal cu al lui BMW X7

Din aprilie 2022 va fi disponibilă exclusiv în China versiunea cu ampatament lungit a modelului BMW X5. Până acum, X5 a fost produs doar la uzina BMW Group din Spartanburg, SUA. Dar pentru prima oară un SUV din această clasă va fi construit în China.

Modelul Sports Activity Vehicle (SAV) este proiectat special pentru piața din China, iar producția sa va avea avea loc la uzina BMW Brilliance Automotive Ltd. din districtul Dadong al orașului Shenyang.

Inginerii de la sediul central al BMW Group din Munich au format o echipă alături de specialiștii de la uzinele din Spartanburg și Shenyang pentru a dezvolta împreună versiunile BMW X5 xDrive30Li și BMW X5 xDrive40Li ale SUV-ului cu ampatement lungit. Și pregătirea procesului de producție a fost făcută împreună de cele trei centre.
BMW precizează că X5-ul dedicat pieței din China are ampatamentul lungit cu 130 mm față de cei 2.975 mm ai modelului produs în SUA. Astfel, ampatamentul X5-ului extins este de 3.105 mm, adică exact cât măsoară și ampatamentul modelului superior BMW X7.

Spre deosebire de X7, modelul X5 extins nu oferă un al treilea rând de scaune. Însă asigură un spațiu mult mai generos pentru pasagerii de pe benchetă. Mai mult de atât, scaunele din an doilea rând au un design special pentru confort. De asemenea, spătarele scaunelor din spate pot fi înclinate cu un plus 4 grade. Senzația de spațiu din habitaclu este amplificată și de plafonul panoramic de sticlă. Rafinamentul habitaclului este subliniat și de luminile de ambianță și fațele din metal perforat ale difuzoarelor sistemului audio. Există și un nou port de încărcare prin inducție pentru smartphone.

Confortul promis de modelul BMW X5 cu ampatament lungit este datorat și șasiului cu reglaje specifice. Acesta include standard suspensii cu amortizoare controlate electronic, iar opțional pentru BMW X5 xDrive40Li sunt oferite suspensii cu perne de aer la ambele punți, cu funcție de reglare automată a gărzii la sol.

Modelul de bază BMW X5 xDrive30Li are motor cu 4 cilindri, în timp ce BMW X5 xDrive40Li are propulsor cu 6 cilindri în linie. Ambele motoare pe benzină beneficiază de tehnologia BMW TwinPower Turbo și sunt cuplate la o transmisie automată Steptronic cu 8 trepte. Iar puterea este distribuită către toate cele 4 roți prin sistemul BMW xDrive de tracțiune integrală.
BMW X5 Li nu este primul model bavarez cu ampatament extins produs și comercializat doar în China. Mai întâi a fost modelul X1 extins, iar în prezent sunt produse variantele cu ampatament lung ale Seriilor 3 și 5.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account